İsrail güçleri Cenin'de 17 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü

Bu gece (21 Mayıs Cumartesi) Cenin'de, bir Filistinli İsrail güçlerinin saldırılarında hayatını kaybederken iki vatandaş da yaralandı.

İsrail güçleri Cenin'de 17 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü
21 Mayıs 2022 18:03:29

Bu gece (21 Mayıs Cumartesi) Cenin'de, bir Filistinli İsrail güçlerinin saldırılarında hayatını kaybederken iki vatandaş da yaralandı. 

Tıbbi ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail güçlerinin Cenin şehrine ve mülteci kampına düzenlediği baskında 17 yaşındaki Emced El-Fayid İsrail güçlerinin kurşunlarıyla öldrüldü. Biri 18 yaşında olan iki kişi de yaralandı. 18 yaşındaki gencin durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Öldürülen Filistinlinin bölgedeki silahlı gruplara mensup olduğu öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçlerinin düzenlediği baskın Hayfa Caddesi civarında çatışmalara neden oldu. Gençlerin Hayfa Caddesi'nde onların önlerini kesmesi üzerine İsrail güçleri yoğun ateş açtı. Bu esnada çatışma alanından çok şiddetli sesler geldiği ifade edildi. 

Emced El-Fayid'in öldürüldüğünün duyurulması üzerine Cenin şehrindeki İbnu Sina Hastanesi'nin önünden yürüyüş başlatıldı. Kalabalık, Fayid'in cenazesini hastaneden alıp omuzlarında taşıyarak şehrin caddelerinde dolaştırdı. 

Hayatını kaybeden Emced El-Fayid'in 2002 yılının Nisan ayında İsrail güçlerinin Cenin baskınları esnasında onlara pusu kurarak hayatını kaybeden Emced ve Muhammed El-Fayid isimli kardeşlerin, kardeşlerinin oğlu olduğu belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz