İsrail'den Hamas'a karşı Mahmud Abbas'a destek

İsrail Savunma Bakanı Gantz ile Mahmud Abbas arasında son dönemde sıklaşan görüşme trafiği Hamas'a karşı İsrail-Abbas ittifakı kurulduğuna dair şüpheleri artırıyor.

İsrail'den Hamas'a karşı Mahmud Abbas'a destek
29 Ara 2021 13:13:18

İsrailli ve Filistinli yetkililer Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın görüştüğünü açıkladılar.

İsrail'e 11 yıl sonra yapılan ilk resmi ziyaret olarak tarihe geçen görüşme Mahmud Abbas'ın Gantz'ın evine gitmesiyle gerçekleşti ve yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Görüşmede Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri, ekonomi, güvenlik ve sosyal meselelerin ele alındığı belirtildi.

Gantz görüşme sonrasında Abbas ile görüşmelerinde ekonomik ve sosyal alanlarda işbirliği projeleri geliştirdiklerini duyurdu.

Geçen Ağustos ayından itibaren 6 aydır İsrail'in savunma bakanı olan Benny Gantz, Mahmud Abbas'ın Ramallah'taki karargahına 3 ziyaret gerçekleştirmişti. 

"Hamas'a karşı Abbas'a destek"

Aralarında Gantz'ın da bulunduğu MOSSAD kökenlilerin yoğunlaştığı İsrail yönetimindeki bir ekibin Hamas'ın Batı Şeria'da "güçlenmesi tehlikesine karşı" Abbas'ı destekleme ve güçlendirme taraftarı olduğu biliniyor.

İsrail Başbakanı Naftali Benett'in ise henüz bu kanaatte olmadığı düşünülüyor.

Abbas ve Gantz arasında Ağustos ayından bu yana 4. kez görüşme yapılmasına değinen Benett ise bu görüşmelerin yeni bir barış sürecinin başlangıcı anlamına gelmediğini vurguladı.

Kaynak: Mepa News



0 Yorum

Yorum Yaz