İsrail’in Mescid-i Aksa’ya baskınları her geçen yıl artıyor

Kudüs merkezli İslami Vakıflar Dairesi, 2021 yılında Mescid-i Aksa'ya baskın yapan işgalcilerin sayısındaki artışı teyit ederek, işgalci zihniyetin eğitim yoluyla gelecek nesillere empoze ettiği saldırgan tavra dikkat çekti.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya baskınları her geçen yıl artıyor
31 Ara 2021 22:31:29

Mescid-i Aksa İşleri Müdürü Şeyh Ömerr El-Kiswani, 'Arabi 21'e yaptığı açıklamada, “Aralarında Yahudi turistlerin ve öğrencilerin de bulunduğu saldırgan sivil işgalcilerin sayıları 2020'de 41 bin 784’idi. 2021'de Mescid-i Aksa'ya saldıran aşırılık yanlılarının sayısı 62 bin 308 kişiye tırmandı. Saldırılar günlük olarak aşırılık yanlısı gruplar tarafından gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

El-Kiswani, bu saldırıların ciddiyeti ve gün geçtikçe yükselmesiyle ilgili olarak, “İşgal hükümeti Mescid-i Aksa'nın içinde yeni bir realite oluşturmak ve bunu empoze etmek için bu işgalleri yapıyor” dedi.

MESCİD-İ AKSA DERS MÜFREDATINA GİRDİ

Söz konusu açıklamada, bu saldırılara, namazların kılındığı doğu bölgesini (Rahmet Kapısı) Mescid-i Aksa'nın kutsallığının ve manevi birçok değerinin ihlali, kışkırtıcı yürüyüşler, ibadet edenlere kısıtlamalar, ibadet edenlerin tutuklanması ve sınır dışı edilmesinin eşlik ettiği kaydedildi.

Mescid-i Aksa Müdürü ayrıca işgalci Musevi öğrencilerin ders müfredatına Mescid-i Aksa’yı eklemek suretiyle kutsal toprakları işgal eden yerleşimcilerin sayısını artırmaya yönelik amansız planlama ve çabaya dikkat çekerek, “Tüm bunlar işgal yetkililerinin programları dahilinde, gelecek yıllarda Mescid-i Aksa'ya baskın yapanların sayısında bir artışa tanık olunacağının bir göstergesidir” dedi.

MÜSLÜMAN MEZARLARI TALAN EDİLDİ

Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli saldırıyla bağlantılı olarak, işgal yetkilileri Kudüs şehrine de saldırmaya devam ediyor, saldırılar arasında evlerin yıkılması, Kudüslülerin bina veya tadilat yapmasının engellenmesi, Kudüs'teki gayrimenkullerin yasadışı olarak el değiştirmek suretiyle kontrol altına alınmaya çalışılması ve yüzlerce Kudüslü aileyi tehdit etmek yer alıyor.

Son dönemde Mescid-i Aksa'nın kapılarından biri olan Muğrabi Kapısı ve İslami El Burak Meydanı'nın bazı bölgelerinde yoğunlaşan kazı ve Yahudileştirme çalışmaları devam ediyor.

İşgalcilerin işgal altındaki Kudüs'teki İslami yapıları yok etme, değiştirme ve tahkim etme girişimleri arasında, yakın zamanda Yusufiye mezarlığının anormal bir şekilde yıkılması ve “Ma'man Allah” mezarlığındaki Müslümanların mezarlarının açılması ve sahte Yahudi mezarlarının dikilmesi gibi hayrete düşürücü faaliyetler de var.



0 Yorum

Yorum Yaz