İstanbul Barosu Başkanı belli oldu

Av. Mehmet Durakoğlu bugün yapılan seçimlerde yeniden İstanbul Barosu Başkanlığına seçildi.

İstanbul Barosu Başkanı belli oldu
17 Eki 2021 19:56:17

İstanbul Barosu seçimleri, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen çok sayıda avukat oy vermek için erken saatlerden itibaren Kongre Merkezi’ne geldi.

Oylama gizli oy-açık tasnif usulü yapıldı. Baro başkanı ile birlikte Baro Yönetim Kurulu, Baro Disiplin Kurulu, Baro Denetleme Kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri için oy kullanıldı.

Oy verme işlemi 17.00’de sona erdi.

Adaylar

Seçimlere yedi grubun aday listeleri katıldı. Avukat Hakları Grubu adayı Av. Gökhan Ahi , Bağımsız Avukatlar Grubu adayı Av. İshak Şadi Çarsancaklı , Ç ağdaş Avukatlar Grubu ’nun adayı Av. Ata Yazıcıoğlu, İ stanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Av. Kaptan Yılmaz , Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağ Yükseliş Hareketi adayı Av. Hasan Kılıç ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Av. Sezin Uçar idi.

Sonuçlar

Seçimde adayların aldıkları oylar:

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Mehmet Durakoğlu: Sekiz bin 479

Önce İlke Çağ Yükseliş Hareketi adayı Av. Hasan Kılıç: Altı bin 155

Avukat Hakları Grubu adayı Av. Gökhan Ahi: Altı bin 13

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Av. Sezin Uçar: bin 661

Ç ağdaş Avukatlar Grubu ’nun adayı Av. Ata Yazıcıoğlu: bin 669

İ stanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Av. Kaptan Yılmaz: bin 87

Bağımsız Avukatlar Grubu adayı Av. İshak Şadi Çarsancaklı : 952

Durakoğlu: Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var

Sonuçlar, salondaki ekrana yansıtılmadı. Sandıkları takip eden temsilciler aracılığıyla sonuçların belli olmasının ardından adaylar gruplarıyla bir araya geldi. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Av. Kaptan Yılmaz, avukatlara teşekkür ederken “Ne mutlu Türküm diyene” , “Türküz Türkçüyüz Atatürkçüyüz” sloganları ve marşlar okundu.

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu üyesi avukatların da aralarında olduğu grup “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile kongre merkezinden ayrıldı.

Mehmet Durakoğlu “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile karşılandı. Herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadeler öne çıktı:

“Bu çok değerli bir zafer. Ama üzerinde özellikle konuşulması gereken bir zafer. Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız. O arkadaşlarımızla birlikte olmak onlarla birlikte çözüm aramak onların sorunlarına çözüm üretmek zorundayız. Bunun nasıl olacağı konusuyla ilgili olarak yapılan manipülasyonlar hepimizin için son derece önemli sonuçlar ifade ediyor. Buradan çıkabiliyor olmamız gerekiyor. 

“İstanbul Barosu’nda yönetimde olabilmek için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık. Onun için burada Mustafa Kemal’dan bahsediyoruz. Onun için kalenin hala burada dimdik durduğundan bahsediyoruz. 

“Benim başkanlığım değil yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın yönetimi değil, burası çok temel bir biçimde bir temel olgunun hala ayakta durabildiği bunca yaşananlara karşı hala özellikle de 2017 rejimine karşı bir duruşun simgesiydi. Bunu yansıtabilmeliydik bunu yansıttık. 

“Şimdi bize düşen görevler var bunları mutlaka yerine getirmek zorundayız. Buradan çıkışın formülü olarak İstanbul Barosu aranmalı bunu sağlamaya çalışacağız.”

Mehmet Durakoğlu hakkında

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu 2002 yılından beri İstanbul Barosu’nu yönetiyor.

Mehmet Durakoğlu, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2002-2004 yıllarında İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu üyeliği, 2004-2006 yıllarında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği görevindeydi. 2006-2008 ve 2010-2016 yıllarında baro başkan yardımcısı olan Durakoğlu, 23 Ekim 2016’da Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olarak İstanbul Barosu’nun başkanı seçildi.



0 Yorum

Yorum Yaz