İtalya'da Irkçı Uygulama

Milano'da yaşayan Küba asıllı İtalya vatandaşı çift, bir otele kayıt yaptırmak istediklerinde siyahi oldukları için reddedildi.

Eklenme Tarihi: 23 Ağu 2017
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
İtalya'da Irkçı Uygulama

Milano'da yaşayan Küba asıllı İtalya vatandaşı çift, bu ayın başında yaşadıkları olay karşısında şoke oldu.

Cristobal, "Otel sahibi bizi gördüğünde gitmemiz gerektiğini söyledi. Çünkü koyu tenli konukları kabul etmiyormuş. Bunu beklemiyorduk. Puglia'da her zaman hoş karşılandığımızı hissetmiştik. İnsanları tenlerinin rengine göre ayırmamalarını umuyorum" dedi.

Otel sahibi de çiftin otelden ayrılmasını istediğini kabul etti ancak nedenini açıklamadı.

Olayın ardından Margherita di Savoia Belediye Başkanı Paolo Marrano Rojas ve eşi ile buluşarak yaşananlar nedeniyle özürlerini iletti."Yaşananlar ülkemiz tarihinde olmayan bir durum" diyen Marrano çifte bir haftalık ücretsiz tatil de önerdi.