İzmir Valiliği’nden Ege Denizi’ndeki Depremler Hakkında Açıklama

Santorini Adası çevresinde 28 Ocak’tan bu yana 400’den fazla deprem meydana geldi. İzmir Valiliği, sarsıntıların Türkiye kıyılarına uzak olduğunu belirterek, bilimsel takip sürecinin titizlikle sürdüğünü açıkladı.

Eklenme Tarihi: 03 Şub 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 03 Şub 2025
İzmir Valiliği’nden Ege Denizi’ndeki Depremler Hakkında Açıklama

Ege Denizi’nde, Yunanistan’a bağlı Santorini Adası çevresinde son günlerde artan sismik hareketlilikle ilgili İzmir Valiliği’nden resmi bir açıklama geldi. 28 Ocak’tan itibaren bölgede 400’den fazla deprem kaydedilirken, en büyük sarsıntının 4,8 büyüklüğünde olduğu bildirildi.

İzmir Valiliği'nden deprem açıklaması! "Volkanik aktivite ve tsunami ihtimalleri..." | Türkiye Gazetesi

Depremler Türkiye Kıyılarına Uzakta Meydana Geldi

İzmir Valiliği’nin açıklamasında, depremlerin özellikle Santorini Adası’nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda yoğunlaştığı ve Türkiye kıyılarına en yakın sarsıntının yaklaşık 140 kilometre mesafede gerçekleştiği vurgulandı.

Yetkililerden Bilimsel Takip Açıklaması

Açıklamada, 2011-2012 yıllarında bölgede benzer bir sismik hareketliliğin yaşandığı ve 14 ay süren bu süreçte herhangi bir volkanik faaliyetin meydana gelmediği hatırlatıldı. Uzmanların AFAD ile koordineli şekilde çalışarak sismik hareketliliği detaylı olarak değerlendirdiği belirtildi.

İzmir Valiliği'nden Ege Denizi'ndeki depremlerle ilgili açıklama

Tsunami ve Volkanik Hareketlilik Yakından İzleniyor

Yetkililer, depremlerin potansiyel etkilerinin bilimsel çerçevede takip edildiğini ve volkanik aktivite ya da tsunami ihtimaline karşı düzenli değerlendirmelerin yapıldığını ifade etti.

Sosyal Medya Dezenformasyonuna Karşı Uyarı İzmir Valiliği, sosyal medyada yayılan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate almasını istedi. Gelişmelerin titizlikle izlendiği ve kamuoyunun düzenli olarak bilgilendirileceği kaydedildi.