Japonya, Türkiye vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi mi?

Anadolu Ajansı Teyit Hattı’nın ulaştığı Japonya İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Japonya’nın, Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdiği ileri sürüldü. 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren kapıda vize döneminin sona ereceği iddia edildi. Ancak, Japonya Büyükelçiliği’nin internet sitesinde 4 Nisan 2024 tarihli bir bilgilendirme var. Sitede “Vize muafiyeti kapsamında Türk vatandaşlarının turistik, kültürel, ticari, akraba … Japonya, Türkiye vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi mi? Devamı »

Eklenme Tarihi: 16 Eyl 2024
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 16 Eyl 2024
Japonya, Türkiye vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi mi?

Anadolu Ajansı Teyit Hattı’nın ulaştığı Japonya İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Japonya’nın, Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdiği ileri sürüldü. 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren kapıda vize döneminin sona ereceği iddia edildi.

Ancak, Japonya Büyükelçiliği’nin internet sitesinde 4 Nisan 2024 tarihli bir bilgilendirme var. Sitede “Vize muafiyeti kapsamında Türk vatandaşlarının turistik, kültürel, ticari, akraba ziyareti ve benzeri amaçlarla gerçekleştireceği ve 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur” yazıyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesindeki paylaşımda konuyla ilgili kısa bir bilgilendirme konduğu görülüyor. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’nin 15 Mayıs 2024 tarihli duyurusunda “Türkiye ile Japonya arasındaki mevcut anlaşma uyarınca, vatandaşlarımız turizm ve iş ziyareti maksatlı seyahatlerinde azami 90 gün süreyle vizeden muaftır” bilgilendirmesine rastlanıyor.

İddiaların ardından Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’na ulaşan Anadolu Ajansı Teyit Hattı, haberlerin başkonsolosluk yetkilileri tarafından yalanlandığını yazdı. Yetkililer, mevcut vize koşullarının devam ettiğini ve geçerli olduğunu, böyle bir çalışma bulunmadığını, kendilerine böyle bir haber gelmediğini ve böyle bir karar durumunda genel olarak 1-3 ay kadar bir süre önce kamuoyunun bilgilendirildiğini belirtti.