Kabil’de askeri hastaneye saldırı: 19 kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı

Taliban yönetimi, Kabil'deki en büyük askeri hastanesinde meydana gelen saldırıda da çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Kabil’de askeri hastaneye saldırı: 19 kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı
03 Kas 2021 17:00:01

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Sardar Mohammad Daud Khan Askeri Hastanesi önünde iki patlama meydana geldi. Olayın ardından en az 19 kişinin hayatını kaybettiği, 50’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Al Jazeera’nın aktardığına göre saldırı, hastanenin girişinde kendini havaya uçuran motosikletli bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra diğer silahlı kişiler etrafa ateş açmaya başladı. İçişleri bakanlığı sözcüsü Qari Saeed Khosty ise 400 yataklı askeri hastanenin girişinde meydana gelen saldırı bölgesine güvenlik güçlerinin gönderildiğini duyurdu.

4 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Afganistan İslam Emirliği sözcü yardımcısı Bilal Karimi, dört saldırganın Taliban güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü ve yaralanan beşinci saldırganın ise tutuklandığını söyledi.

IŞİD, DAHA ÖNCE DE HASTANEYE SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Taliban’ın Ağustos ayında Afganistan yönetimini ele geçirmesinden bu yana camilere, askeri kurumlara ve diğer hedeflere bir dizi saldırı gerçekleştiren IŞİD, 2017’de de bir askeri hastaneye saldırı düzenleyerek 30’dan fazla kişiyi öldürmüştü.



0 Yorum

Yorum Yaz