Karadağ'da 'Din Özgürlüğü Yasası' kabul edildi

Karadağ'da 1 Aralık 1918'e kadar devlete ait olan dini cemaatlerin kullandığı dini gayrimenkullerin ve arazilerin dini topluluk sahibi olduğuna dair bir kanıt yoksa devlet mülkiyeti haline gelecek

Eklenme Tarihi: 27 Ara 2019
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Karadağ'da 'Din Özgürlüğü Yasası' kabul edildi

Karadağ'da 'Din Özgürlüğü Yasası' kabul edildi. Kararın ardından sokaklara dökülen insanlar uzun süre trafiği felç etti.

Din Özgürlüğü Yasası'nın kabulü vesilesiyle rahiplerin ve vatandaşların toplanması nedeniyle bir gün süren polis ablukasının ardından sorunsuz geçiyor.

İktidar koalisyonu ve SDP milletvekilleri oy birliğiyle Din Özgürlük Yasa Tasarısı kabul edildi.

DPS, SD, Liberal Parti, Boşnak Partisi, Hırvat Sivil Girişimi ve Kuvvet üyeleri ile SDP milletvekilleri tasarıyı destekledi.

Din Özgürlüğü Kanunu taslağındaki en tartışmalı hüküm, devletin kamu gelirinden inşa edilen veya elde edilen veya 1 Aralık 1918'e kadar devlete ait olan dini cemaatlerin kullandığı dini gayrimenkullerin ve arazilerin dini topluluk sahibi olduğuna dair bir kanıt yoksa devlet mülkiyeti haline geleceğidir.

Sırp Ortodoks Kilisesi, yeni yasanın bu dini cemaate karşı ayrımcılığa uğradığına ve hükümlerinin, Karadağ'daki Sırp Ortodoks Kilisesi'nin mülkünü "bugünkü Karadağ topraklarında on sekizinci kanonik yargı yetkisine sahip" olarak ele geçirmeye çalıştığına inanıyor.