Katar’dan kritik açıklama: Gazze’de insani aranın uzatılması için görüşmeler var

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kanlı saldırılarına 24 Kasım’da insani ara verilmiş ve esir takası başlamıştı. Katar Devlet Bakanı’ndan yapılan açıklamada ise Hamas ile İsrail arasında varılan insani aranın uzatılması için siyasi düzeyde müzakereler yürütüldüğü kaydedildi. Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva binti Raşid el-Hatır, Hamas ile İsrail arasında varılan insani aranın uzatılması için siyasi … Katar’dan kritik açıklama: Gazze’de insani aranın uzatılması için görüşmeler var Devamı »

Eklenme Tarihi: 26 Kas 2023
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Kas 2023
Katar’dan kritik açıklama: Gazze’de insani aranın uzatılması için görüşmeler var

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kanlı saldırılarına 24 Kasım’da insani ara verilmiş ve esir takası başlamıştı. Katar Devlet Bakanı’ndan yapılan açıklamada ise Hamas ile İsrail arasında varılan insani aranın uzatılması için siyasi düzeyde müzakereler yürütüldüğü kaydedildi.

Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva binti Raşid el-Hatır, Hamas ile İsrail arasında varılan insani aranın uzatılması için siyasi düzeyde müzakereler yürütüldüğünü belirtti.

Hatır, Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafından Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, yardım girişleri ve insani aranın uzatılmasına ilişkin bilgi verdi.

“YARDIM GİRİŞLERİ YETERLİ DEĞİL”Yardım girişlerinde iyileşme olsa da bunun yeterli olmadığını kaydeden Hatır, bunun sebepleri arasında da lojistik yetersizlikler, farklı ülkelerin yardım göndermiş olması, teftiş noktalarının çokluğu ve İsrail’in getirdiği engellerin yer aldığını dile getirdi.

İnsani aranın uzatılması için yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Hatır, siyasi düzeyde insani aranın uzatılması için müzakereler yürütüldüğünü, koordinasyon ve lojistik düzeyde de Birleşmiş Milletler (BM) ve Mısır tarafıyla görüşmelerin olduğunu kaydetti.

“ÇOK FAZLA YARDIMI BİR DEFADA GÖNDERMENİN FAYDASI YOK”Yardım girişlerinde yaşanan lojistik sıkıntılar ve yardım tırlarının sayısına getirilen kısıtlamalar nedeniyle çok fazla yardımı bir defada göndermenin bir faydası olmadığını, özellikle tıbbi yardımlarda bu durumun, malzemelerin bozulmasına neden olduğunu vurgulayan Hatır, bağışçı ülkelerin de gerektiğinde yardıma hazır olduklarını ilettiklerini söyledi.