Katil İsrail'in öldürdüğü Filistinli çocuğun cenazesinde binler sel oldu

İsrail'in Filistin üzerindeki zulmü son olarak 15 yaşındaki bir çocuğu yaşamdan kopardı. İsrail askerlerinin sırtından ve boynundan vurarak öldürdüğü Filistinli Zeyd Muhammed Said Ganim'in cenazesi bugün gözyaşları ve öfke içinde toprağa verildi.

Katil İsrail'in öldürdüğü Filistinli çocuğun cenazesinde binler sel oldu
28 Mayıs 2022 18:50:10

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde çıkan olaylarda açtığı ateşte sırtından ve boynundan vurarak öldürdüğü Filistinli Zeyd Muhammed Said Ganim'in (15) cenazesi toprağa verildi.

Konvoy eşliğinde Beyt Cala'daki El-Huseyin Devlet Hastanesinden alınan Ganim'in naaşı, doğduğu belde olan El-Hadar'a getirildi.

Yüzlerce Filistinlinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Ganim'in cenazesi belde mezarlığında defnedildi.

filistin-2.png

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Beytullahim kentinin güneyindeki El-Hadar beldesinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu sırtından ve boynundan vurularak ağır yaralanan 15 yaşındaki Ganim'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurmuştu.

Başbakan Muhammed Iştiyye ve Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Filistinli çocuğu öldürmesine tepki göstermişti.

"TERÖR EYLEMİ"

Iştiyye, yaptığı yazılı açıklamada, 15 yaşındaki çocuğun öldürülmesinin, "terör eylemi" olduğunu ifade ederek, "İsrail askerlerinin, öldürme kastıyla Filistinli çocukların vücutlarının üst kısımlarını hedef almaya devam ettiğine" dikkati çekmişti.

Etiketler:   Filistinli


0 Yorum

Yorum Yaz