KHK’lıya ‘Millet Kütüphanesi’ de yasak: ‘Cumhurbaşkanı sizi istemiyor’

KHK'lı Rafet Irmak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı kompleksi içindeki kütüphaneye alınmadı. Yazılı gerekçe sunamayan polisler “Cumhurbaşkanı sizi istemiyor” dedi.

KHK’lıya ‘Millet Kütüphanesi’ de yasak: ‘Cumhurbaşkanı sizi istemiyor’
12 Nis 2022 13:31:08

Millet Kütüphanesi’ni kullanmak için Beştepe’deki cumhurbaşkanlığına giderken polislerce önü kesilen KHK’lı Rafet Irmak, daha sonra da birçok kez engellendi. GBT sorgusu yapıldı, kendisine birçok soru soruldu, kütüphaneyi kullanmasına izin verilmedi. Kütüphaneyi kullanmasını engelleyen gerekçenin yazılı bir şekilde kendisine gösterilmesini isteyen Irmak’a polisler “Cumhurbaşkanı sizi istemiyor” yanıtını verdi. Irmak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; Rafet Irmak, 21 Mart’ta evinden yürüyerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı kompleksi içinde bulunan Millet Kütüphanesi’ne gitti. Yolda, kütüphaneye girişte ve kullanma sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadı. Ancak kütüphaneyi tekrar kullanmak için 2 gün sonra yeniden Beştepe’ye yürüyen Irmak’ın bu kez önü defalarca polis tarafından kesildi. Resmi kıyafetli iki polisin yaptığı kimlik sorgusu bir saat sürdü. Daha sonra Terörle Mücadele Şubesi’nden bir polis daha gelerek bir kez daha Irmak’ın ifadesini aldı. Bu işlem de yarım saat sürdükten sonra Irmak serbest bırakıldı.

‘CUMHURBAŞKANI SİZİ İSTEMİYOR’

İfade işlemlerinin ardından yoluna devam eden Irmak’ın önü bir kez daha iki polis tarafından kesildi. Polisler bu kez kütüphaneyi giremeyeceğini söyledi. Resmi yazı talep eden Irmak’a herhangi bir karşılık da verilmedi. Irmak, bundan sonra yaşadıklarını savcılıkta şöyle anlattı: “Esmer ve orta boylu olan polis bana, cumhurbaşkanının beni burada istemediğini söyledi. Cumhurbaşkanın kendisi mi bizzat söyledi dediğimde ‘hayır’ dediler. O zaman nasıl cumhurbaşkanlığı kararı oluyor diye sordum. Çantamdaki hukuk kitaplarını gösterip yazılı tebligat yapmalarında, tutanak tutmalarında ısrar ettim. Tartışma benzer ifadelerle devam etti.”



0 Yorum

Yorum Yaz