NARIN FAYDALARI
Nar yüklü miktarda C vitamini, demir, potasyum B1 ve B2 vitaminleri içerir. Çok ciddi bir lif ve posa kaynağıdır. Antioksidan olması sebebiyle, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kanser hücrelerinin gelişmesini önler. Kolesterol ve şekeri dengeler; kalp sağlığının korunmasına katkı sağlar. Nar ayrıca muhteşem bir enerji kaynağıdır. Düzenli tüketildiğinde yorgunluğu giderir ve zihni açar.
NAR KABUĞUNUN FAYDALARI
Nar kabuğu cildi yumuşatır ve güzelleştirir. Vücudu enfeksiyonlardan korur. Nar kabuğu, nar tanesinden çok daha zengin bileşenlere sahiptir. Çok güçlü bir antioksidandır; özellikle meme, prostat, yemek borusu, bağırsak ve cilt kanserine karşı koruma sağlar. Kalp ve damar sağlığının koruyucusudur. Beta hücrelerini artırması sebebiyle, şeker hastalarının mutlaka tüketmesi gereken bir besindir.
NAR KABUĞU NASIL TÜKETİLİR
Nar kabuğu, genellikle çayı yapılarak tüketilir. Bunun için nar kabukları öncelikle gölgelik bir yerde; ya da 40-50 derece sıcaklıkta kurutulur. Kurutulan nar kabukları öğütülür. Bir fincan sıcak suda 1 tatlı kaşığı nar kabuğu 4-5 dk. demlenerek elde edilen çay, her gün tüketilebilir. Öğütülen nar kabukları, salata soslarına ve yemeklerin üzerine de serpilebilir. Nar kabuğu çayı, fazla tüketildiğinde tansiyon düşüklüğüne yol açmaktadır. Bu sebeple dikkatli tüketilmelidir.
NAR SUYUNUN FAYDALARI
Nar suyunun en yaygın bilinen faydası, tümör oluşumunu engellemesidir. İdrar söktürücü olması sebebiyle, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Adet söktürücüdür. Rahim duvarını kalınlaştırmaya yardımcıdır, hamilelik döneminde tüketildiğinde, erken doğum riskini ortadan kaldırır.
Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcıdır. Kötü kolesterolü ve dişlerde plak oluşumunu önler. Saç ve cilt sağlığı üzerinde önemli etkileri vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kalp sağlığını korur. Bazı kanser türlerinin ilerlemesini %85 oranında durdurur ve kansere yakalanma riskini azaltır. Şeker hastalığına iyi gelir. Depresyon ve stresi azaltır.
NAR ÇEKİRDEĞİNİN
Nar çekirdeği, çok güçlü bir antioksidandır. Vücudu özellikle kanser ve kalp hastalıklarına karşı korur; hücre hasarını önler ve yaşlanmayı geciktirir. Antiviraldir. Kolesterolün dengelenmesini sağlar. Damar sağlığının koruyucusudur. Hipertansiyonu dengeler. Stres ve uykusuzluğu gidermeye yardımcıdır. Menapoz döneminin rahat geçmesini sağlar.
NAR ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR
Narı taneleri ile yiyerek, zaten narın çekirdeğini tüketmekteyiz. Narın suyunu sıktığımızda da geriye posa ve çekirdek kalmaktadır. Bu posa ve çekirdekler atılmamalı, düşük ısılarda fırına verilerek