Kısıtlama kalktı! Alparslan Hoca aylar sonra ailesi ile telefonda görüştü

Alparslan Kuytul Hoca yaklaşık 9 hafta önce getirilen telefon yasağının kalkması sebebiyle bu hafta ailesini telefonla arayarak görüştü.

Kısıtlama kalktı! Alparslan Hoca aylar sonra ailesi ile telefonda görüştü
16 Ağu 2019 13:12:51

Alparslan Hocanın sevenlerinin merakla beklediği haber geldi. Aylar sonra Alparslan Hoca tekrardan telefon görüş hakkını kullanarak ailesi ile görüştü.

Yaklaşık 9 hafta önce Bolu F Tipi Cezaevi İdaresi tarafından getirilen telefon yasağı, intikal ettiği infaz hakimliğinin onayından geçmeyerek kaldırılmış ancak yasak devam ettirilmişti. Savcı itirazıyla ağır ceza mahkemesine intikal eden yasaklamanın geçen hafta bir kez daha kaldırıldığı duyuruldu ancak tekrar eden engellemeler nedeniyle telefon görüşünün gerçekleşip gerçekleşemeyeceği merak ediliyordu.

Bugün beklenen o haber geldi. Yasağın kalkması sebebiyle Alparslan Hoca telefon görüş hakkını kullanarak ailesi ile aylar sonra yeniden telefonda görüştü.

Kısıtlanan görüş hakkının hukuki mücadele ile geri kazanılması Alparslan Hocaya haksız muamelelerde bulunulduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ne Olmuştu?

Tevhidi ve cesur söylemleri ile tanınan Alparslan Hoca, üzerine atılı suçlamalara ilişkin "Bana sus diyorlar, sumayacağım! Biat da etmeyeceğim!" İfadelerini kullanmıştı. Alparslan Hocayı susturma politikasına ek olarak ailesiyle telefon görüşmelerine de yasak getirilmişti.

Eşi Semra Kuytul Hocahanım tarafından sosyal medyada sevenleriyle paylaşılan ses kayıtları hakkında Bolu F Tipi Cezaevi süresiz kısıtlama kararı almıştı.

Cezaevi idaresi aldığı haksız karara gerekçe olarak "örgüt üyelerini yönlendirdiği" öne sürmüş Alparslan Hoca, "Soruşturma konusu olan konuşmamda sevenlerime talimat sayılabilecek bir cümle dahi yoktur."
şeklinde kendisini savunmuştu.

ZORLAMA GEREKÇE

Alparslan Hoca'nın ailesiyle telefon görüşmesine kısıtlama getiren karara gerekçe olarak sunulan cümle takipçilerini hayret ettirmişti.

Telefon konuşmasında "Talebelerim ateşli birer İslam davetçisine dönüşürse kurban keseceğim" diyen Aplarslan Hoca'nın bu sözü 'silahlı suç örgüte içerden talimat verme' kapsamına girdirilerek telefonla görüşme hakkı elinden alınmıştı.





0 Yorum

Yorum Yaz