Kolombiya'da hükümet karşıtı protestolarda dört kişi öldü

Kolombiya'da 28 Nisan'da hükümetin vergileri artırma girişimine karşı başlayan gösterilerde dört protestocunun daha öldürüldüğü belirtildi.

Kolombiya'da hükümet karşıtı protestolarda dört kişi öldü
29 Mayıs 2021 13:12:20

Orta Amerika ülkesi Kolombiya'da 28 Nisan'da hükümetin 'vergi reformu' adıyla sunduğu yasa tasarısına karşı başlayan, yasanın geri çekilmesinin ardından eşitsizlik, insan hakları ihlalleri ve polis şiddeti karşıtı eylemlere dönüşen gösterilerde dün dört protestocunun öldüğü duyuruldu. Ülkenin üçüncü büyük kenti ve gösterilerin merkezi haline gelen Cali'de, Belediye Başkanı Jorge Ospina üç kişinin öldüğünü doğruladı. Bir kişinin de Candelaria kasabası yakınlarında öldüğü belirtildi.

PROTESTOCULARA ATEŞ AÇILDI

Cali'de iki kişinin, başsavcılıkta çalışan bir görevlinin protestoculara ateş açması sonucu öldüğü kaydedildi. Kolombiya Ulusal Başsavcısı Francisco Barbosa, göstericilere ateş açan kişinin daha sonra protestocular tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Kolombiya'da bağımsız STK'lerin verilerine göre bir ay önce önce başlayan gösterilerde şu ana kadar 54 kişi öldü, yaralı sayısı 1500'ü geçti.

'ASKER SAYISI ARTIRILACAK'

Ülkenin muhafazakar Devlet Başkanı Ivan Duque, askeri birliklerin sayısının artırılacağını söyledi. "Bu geceden itibaren Cali ve Valle bölgesine çok sayıda asker sevk edilecek" diyen Duque, 7 binden fazla personelin bölgeye gönderileceğini aktardı.



0 Yorum

Yorum Yaz