LGS sonuçları açıklandı!

LGS sonuçları 2022 için heyecanlı bekleyiş sona erdi. LGS sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 81 ilde düzenlenen sınava katılım sağlayan 1 milyon 38 bin 492 öğrenci, LGS sonuçları sorgulama ekranını araştırıyor. İşte, MEB sonuç sorgulama ekranı… 2022 LGS sonuçları sorgulama ekranı araştırmaları sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından … LGS sonuçları açıklandı! Devamı »

Eklenme Tarihi: 30 Haz 2022
3 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 30 Haz 2022
LGS sonuçları açıklandı!

LGS sonuçları 2022 için heyecanlı bekleyiş sona erdi. LGS sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 81 ilde düzenlenen sınava katılım sağlayan 1 milyon 38 bin 492 öğrenci, LGS sonuçları sorgulama ekranını araştırıyor. İşte, MEB sonuç sorgulama ekranı…

2022 LGS sonuçları sorgulama ekranı araştırmaları sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından hız kazandı. 5 Haziran günü uygulanan Liselere Geçiş Sınavı 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenirken MEB 2022 LGS sonuçları için 30 Haziran 2022 tarihini işaret etmişti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından veliler ve sınava katılım sağlayan 1 milyonun üzerindeki öğrenci LGS sonuçları sorgulama ekranını araştırıyor. İşte, meb.gov.tr sınav sonuç ekranı…

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Liselere Geçiş Sınavına katılım sağlayan 1 milyon 38 bin 492 adayın heyecanla beklediği gün geldi. LGS sınav sonuçları, 30 Haziran 2022 tarihinde açıklandı.

LGS kapsamındaki merkezi sınava katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı, öğrencilerin yaklaşık yüzde 10’u, 400-500 puan aralığında yer aldı.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

LGS SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak olan LGS sınav sonuçları “www.meb.gov.tr” internet adresi üzerinden öğrenilebilecek.

LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIR?

Merkezi Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur

f. Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.