Başkent Şam’da, Suriye lideri Ahmed eş-Şara ile yapılan görüşmede, hem iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden yapılandırılması hem de Filistin’de yaşanan son gelişmeler detaylı biçimde ele alındı.
Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, liderler başta Gazze’ye yönelik insani yardımların hızlandırılması, sivillerin korunması ve İsrail’in saldırgan tutumuna karşı bölgesel iş birliği olmak üzere çok sayıda başlıkta görüş alışverişinde bulundu. Abbas ve eş-Şara ayrıca, ortak komiteler kurularak ikili iş birliğinin kurumsallaştırılması yönünde uzlaşı sağladı.
Toplantıda Abbas, Filistin halkının yaşadığı insani trajediye dikkat çekerken, Suriye tarafı da bölgedeki istikrar için diplomatik çözüm yollarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Bu ziyaret, Abbas’ın 2007 yılında dönemin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın davetiyle yaptığı son Şam ziyaretinden sonra bir ilk olma özelliğini taşıyor.