'Mavi Marmara' gemisi icradan satıldı

'Mavi Marmara' gemisi icradan satıldı
29 Kas 2021 19:38:56

Filistin'e insanı yardım götürülürken siyonist İsrail askerlerince 2010 yılında saldırıya uğrayan, o dönem 'Mavi Marmara' ismindeki gemi, 4 milyon 853 bin liraya satıldı.

Mavi Marmara Gemisi, Anadolu 3. İcra Dairesi tarafından açık artırmaya çıkarılmıştı. Açık artırma ilanında, Mavi Deniz Taşımacılığı'na ait geminin 93 metre boyunda, 15,80 metre eninde olduğu belirtilirken, eski ismi ‘Mavi Marmara', yeni ismi ‘Anatolian' olan yük gemisinin şerh kaydında ipotek ve haciz olması nedeniyle satışa çıkarıldığı kaydedilmişti. İlanda, Mavi Marmara gemisinin Somali'nin Başkenti Mogadişu Limanı'nda bulunduğu aktarılırken, icra dairesi tarafından gemiye 3 milyon 888 bin lira değer biçilmişti.

Ne olmuştu?

İnsani Yardım Vakfı'nın organize ettiği ve Filistin'e insanı yardım taşıyan 6 gemiye 31 Mayıs 2010'da İsrail Savunma Kuvvetleri saldırmıştı. 800 yolcusu bulunan Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken 60 kişi de ağır yaralanmıştı. Mavi Marmara daha sonra 'Anatolian' ismini almış ve yük gemisi olarak faaliyet sürdürmeye devam etmişti.

Etiketler:   Mavi Marmara


0 Yorum

Yorum Yaz