'Mavi Marmara' gemisi icradan satışa çıkarıldı

Filistin'e insanı yardım götürürken katil İsrail askerlerince 2010 yılında saldırıya uğrayan, 'Mavi Marmara' gemisi, Anadolu 3'üncü İcra Dairesi'nce 3 milyon 888 bin liradan satışa çıkarıldı.

'Mavi Marmara' gemisi icradan satışa çıkarıldı
20 Kas 2021 15:54:32

İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi'nce yayınlanan açık artırma ilanında, Mavi Deniz Taşımacılığa ait 93 metre boyunda, 15.80 metre enindeki eski adı 'Mavi Marmara' olan 'Anatolian' isimli yük gemisinin 3 milyon 888 bin liradan açık artırmaya konulduğu duyuruldu. Geminin şerh kaydında ipotek ve haciz olması nedeniyle satışa çıkarıldığı öğrenildi. Geminin Somali'nin Başkenti Mogadişu Limanı'nda bulunduğu belirtilen ilanda, sigorta değerinin ise 2 milyon dolar olduğu yer aldı. Geminin seyir, haberleşme ve can emniyet koruma gibi diğer ekipmanlarının faal halde olduğu belirtilen ilanda, geminin deniz haydutları tarafından saldırıya uğradığı da kaydedildi. 

FÜZEYLE SALDIRIYA UĞRADI...

İlanda gemiyle ilgili şu bilgilere yer verildi: "Gemide silahlı muhafızlar bulunmasına ve karşılık verilmesine rağmen saldırının hem füze hem de mermi atılmak suretiyle devam ettiği, en nihayetinde askeri muhafız gemilerinin yetişmesi ile saldırı sona ermiştir. Bu sebeple satışa konu gemide saldırıya dair izler mevcuttur. Geminin fiziksel kondisyonunun orta derece olduğu, yakıt ikmali, kumanya ikmali yapılması sertifikalarının yenilenmesi ve personel ile donatılması durumunda kendi imkanları ile seyir yapılabilecektir."

TÜRKİYE'YE GETİRME MASRAFI 320 BİN DOLAR

İlanda geminin Türkiye'ye getirilme masrafının 320 bin 220 dolar olduğu da belirtildi. 'Anatolian' isimli yük gemisinin ilk ihalesi önümüzdeki günlerde Anadolu Adalet Sarayı'nda yapılacak. 

Etiketler:   Mavi Marmara


0 Yorum

Yorum Yaz