Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Kar ve sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'in batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Marmara Bölgesi'nde ise İstanbul da dahil olmak üzere yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Kar ve sağanak geliyor
16 Ara 2021 19:00:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde kuvvetli fırtına ile birlikte sağanak yağış bekleniyor. Yurdun yüksek kesimleri ise yoğun kar yağışı altında kalacak. İstanbul'da önümüzdeki haftadan itibaren yüksek kesimlerde kar yağışı ve karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları fırtına, şiddetli yağış ve yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek yağışların, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (metrekareye 30-60 kilogram), iç kesimlerindeki 500 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer kuvvetli kar (10-20 santimetre) şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ

Bu akşam saatlerinden sonra Güneydoğu'da görülecek yağışların ise Siirt çevresi ile Diyarbakır'ın doğu, Batman'ın kuzey, Bitlis ve Muş'un batı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (metrekareye 30-60 kilogram), 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde (15-25 santimetre), cumartesi günü öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, iki bölgede de ani sel, su baskını, kar yağışına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

VALİLİK'TEN MEGAKENT İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

İstanbul Valiliği, 16-21 Aralık tarihlerinde kentte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesinin ve kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurun etkili olmasının beklendiğini açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz