23 Şubat 1979 yılında Cuma namazı sonrası şehid edilen Metin Yüksel, 36 yıl sonra bile Müslüman gençliğin idolü olarak Müslümanların bilincindeki yerini muhafaza ediyor. Her yıl 23 Şubat’ta şehadet yıl dönümünde dualarla yâd edilen Yüksel bu sene de, 36 yıl önce faşistler tarafından şehit edildiği Fatih Cami avlusunda Şehit Metin Yüksel Platformu’nun düzenlediği özel bir programla anılacak.
“YENİ METİN YÜKSELLER YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”
İslami kuruluşların gençlik komisyonlarının oluşturduğu Şehit Metin Yüksel Platformu adına açıklama yapan Mehmet Şahin ise “Metin Yüksel, tüm Türkiyeli Müslümanların ortak değeridir. Yeni Metin Yükseller yetiştirmek zorundayız” dedi. Metin Yüksel ile yaşadığı kısa bir anısını anlatan Şahin şunları söyledi: “Metin Yüksel, bir defasında bacağından yaralanmıştı, doktor pantolonunu kesip ameliyat edecek, ama rahmetli dedi ki; ‘benim başka pantolonum yok, kesme’ ve daha sonra rahmetli bize ‘bir daha vurulursam beni hastaneye getirirken pantolonumu çıkarın, doktor pantolonumu kesiyor, başka pantolunum yok’ demişti”
METİN YÜKSEL KİMDİR?
Türkiye’nin yakın tarihte yetiştirdiği önemli alimlerden Molla Sadrettin Yüksel’in oğlu olan Metin Yüksel, 1958’de Bitlis’e bağlı Kologna Köyü’nde dünyaya geldi. 9 yaşındayken İstanbul Fatih’e yerleşti. İlkokul 5. sınıfta tebliğ çalışmalarına başlayan Yüksel, genç yaşına rağmen İslâmi hareket içindeki şuuru, uyanıklığı ve aktivitesiyle dikkat çekti. MTTB yapısının içinde yer alan Yüksel, MSP ve MGV teşkilatlarında aktif olarak çalıştı. “Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere, çağlara” diyerek, 20 yaşında özlemine kavuştu. 23 Şubat Cuma günü Fatih Camii’nden Cuma namazı çıkışı gerçekleştirilen haince bir saldırı sonucu şehid düştü.