Microsoft uyardı: Bilgisayarlarınızı hemen güncelleyin

ABD’li yazılım şirketi Microsoft, işletim sisteminde ciddi bir güvenlik açığı bulunmasının ardından Windows kullanıcılarına acil olarak güncelleme yükleme çağrısında bulundu.

Microsoft uyardı: Bilgisayarlarınızı hemen güncelleyin
08 Tem 2021 16:26:25

Microsoft uyardı: Bilgisayarlarınızı hemen güncelleyin. Siber güvenlik şirketi Sangfor'daki araştırmacılar tarafından birden fazla kullanıcının bir yazıcıya erişmesine izin veren yazdırma biriktiricisinde güvenlik açıkları bulduklarını belirtti.

PrintNightmare olarak adlandırılan güvenlik açığının, Windows Yazdırma Biriktiricisi hizmetini etkilediği belirtildi.

Microsoft da bunun üzerine yaptığı açıklamada, güvenlik açığından yararlanabilecek olan korsanların kişilerin bilgisayarlarına programlar yükleyebilecekleri, verileri görüntüleyip silebilecekleri ve hatta tam kullanıcı haklarına sahip yeni kullanıcı hesapları oluşturabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca yapılan uyarıda, güvenlik açığının, bilgisayar korsanlarına ciddi hasar vermeleri için yeterli komuta ve kontrol sağlayabileceği bildirildi.

'Bütün sürümlerin yüklü olduğu bilgisayarlara zarar verecek'

Güvenlik açığının Microsoft tarafından geçtiğimiz yıl desteği sonlanan Windows 7 de dahil olmak üzere bütün sürümlerin yüklü olduğu bilgisayarlara zarar verebileceği belirtilerek, "Güncellemeleri hemen yüklemenizi öneririz" denildi.



0 Yorum

Yorum Yaz