Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin genel başkanı seçildi

Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin genel başkanı seçildi. Parti sözcüsü Gaye Usluer, kararın oy birliğiyle alındığını ifade etti.

Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin genel başkanı seçildi
17 Mayıs 2021 16:19:55

CHP'nin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan, eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin 2020'de Sivas’ta başlattığı 'Memleket Hareketi' partileşti. İçişleri Bakanlığı'na gelerek yeni partinin resmen kurulması için başvuru dilekçesini veren İnce, başvurunun ardından bakanlıktan ayrıldı.

Muharrem İnce öncülüğünde kurulan partinin sözcülüğüne, kısa süre önce CHP'den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Usluer, Kurucular Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Usluer, şunları söyledi:

  • "Memleket Partisi'nin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. "Geleceğimizi geri alacağız" diyoruz, Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla, özgürlükle ve yeniden demokrasiyle taçlandırmak üzere söz veriyoruz. Biraz önce genel merkezimizde parti meclisi toplantı salonumuzda İçişleri Bakanlığı'ndan aldığımız belgeyi Kurucular Kurulu ile paylaştık. Genel başkanımızı seçtik, Sayın Muharrem İnce oy birliği ile seçildi."

Partide kimler var?

Partinin kurucular kurulunda yer alan isimler arasında CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Gaye Usluer yer alırken, iş insanları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ile gazeteci Şaban Sevinç de partideki tanınmış isimler oldu.

İnce, başvuru sonrası kendi içlerinde bir toplantı yapacaklarını ve genel başkan seçeceklerini duyurmuştu. "İlk sefere mahsus olmak üzere MYK'yı genel başkan atayacak ve parti sözcümüz öğleden sonra sizinle bilgileri paylaşacak" diyen İnce, "Ben onun açıklamasına gölge düşürmemek için detay vermek istemiyorum. Ben açıklamayı yarın yapacağım. Kongre kasıma kalmaz, eylül ayında yaparız" ifadesini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz