Müslüman Gence İşlemediği Suçtan Müebbet!

İngiltere'de 15 yaşındaki Müslüman bir genç, işlemediği bir suç nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gencin, İngiltere'den Avustralya'ya mail yoluyla işlenmemiş bir cinayete teşvikte bulunduğu iddia ediliyor

Müslüman Gence İşlemediği Suçtan Müebbet!
04 Eki 2015 11:42:24

İngiltere'de 15 yaşındaki Müslüman genç, Avustralya'daki bir kişiyi Anzak anmaları sırasında bir polisi başını keserek öldürmeye teşvik etmek için mail attığı gerekçesiyle müebbete mahkum edildi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde geçen nisan ayında düzenlenen Anzak Günü törenlerine yönelik saldırı planlanlandığı, saldırının İngiltere'den 15 yaşındaki Müslüman bir gencin teşvik ettiği iddia ediliyor. İddiaya göre, İngiltere'de oturan Müslüman genç, Avusturalya'da oturan arkadaşına saldırıyla ilgili teşvik edici mailler attı. Bunu gerekçe gösteren İngiliz yargısı Müslüman genci henüz işlenmemiş bir suçtan dolayı müebbet hapis cezası verdi. Erken tahliye kararının en az beş yıl alınamayacağı koşulu getirildi.

Yasal sebeplerden ötürü adı açıklanmayan İngiliz vatandaşı 15 yaşındaki genç, hakkındaki, Avustralya'nın Melbourne kentinde 25 Nisan Anzak Günü törenlerine yönelik saldırı planıyla bağlantılı terör suçlarından dolayı bugün Manchester Kraliyet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Mahkemede İngiliz gencin, Melbourne'de sürekli irtibat halinde olduğu kişiyi, Avustalya'daki Anzak törenine katılan polislerin boğazını kesmek için teşvik ettiği belirtildi.

Melbourne'deki polislere yönelik terör saldırısını düzenlemesi için Avustralya'daki bir kişiye internet üzerinden binlerce mesaj attığını ve ikilinin saldırı hazırlığında olduklarına dair hiçbir şüphenin bulunmadığını vurgulayan Greaney, "Şanslıyız ki, İngiltere ve Avustralya'daki yetkililerin duruma müdahale etmesiyle, çok büyük bir olasılıkla birçok kişinin ölümüne sebep olacak ikilinin planları engellenmiş oldu. Bu saldırının amacının IŞİD'in ideolojisini yükseltmek olduğu açıkça ortada" dedi.

Gencin, İngiltere'de terör suçlamalarından yargılanan ülkenin en genç zanlısı olduğu belirtiliyor. Mahkemenin yarın da devam etmesi bekleniyor.

İngiliz polisi geçen Nisan ayında, 14 yaşındaki bir gencin, Avustralya'nın Melbourne kentinde "25 Nisan Anzak Günü" törenlerine yönelik saldırı planıyla bağlantılı olduğu, bu kapsamda Avustralya'daki bir kişiyle iletişim kurduğu ve bu bağlantının terör tehdidi taşıdığının fark edilmesinin ardından gözaltına alındığını bildirmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz