Nafaka mağdurlarının adalet yürüyüşü sürüyor

İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinden sonra gözlerin çevrildiği 6284 sayılı yasada değişikliklerin olmayışından ötürü mağduriyetler halen sürüyor.

Nafaka mağdurlarının adalet yürüyüşü sürüyor
06 Haz 2021 17:19:41

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu ve Aile Mağdur Hakları Platformu mağduriyetlerinin giderilmesi için Türk Aile Birliği çatısı altında İstanbul’dan Ankara’ya adalet yürüyüşü Perşembe günü başladı ve Sakarya’da devam ediyor.

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu ve Aile Mağdur Hakları Platformu’nun İstanbul’dan Ankara’ya “Adalet Yürüyüşü” sürüyor. Önceki günlerde başlayan yürüyüş dün itibarı ile Sakarya’da devam ediyor. Yürüyüş, süresiz nafaka mağdurlarının sesini duyurmak amaçlanıyor.

“AİLEYİ YIKMAYA ÇALIŞAN PROJELERE ENGEL OLACAĞIZ”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu ve Aile Mağdur Hakları Platformu Kurucu Başkanı İlhan Ergincan, “Aile yapımızı bozmaya yönelik yasalara karşı mücadelemiz devam etmektedir. Bu yürüyüş ile aileye karşı yürütülen yıkım projelerine engel olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÜRÜYÜŞ, ETKİLİ VE YASAL BİR EYLEM”

Aileyi yaşatmak için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdüklerini belirten Ergincan, “Türkiye Aile birliği Platformu olarak gelecek nesillerimizin devamını sağlamak, Aileyi yaşatmak, dış güçler ile feministlerin aileyi yıkım projelerine engel olmak için İstanbul’dan Ankara’ya yapılan toplu yürüyüş ile etkili ve yasal bir eylem yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

“VAAT EDİLDİ AMA HÂLÂ MAĞDURİYETLER SON BULMADI”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan süresiz nafaka ve çocuk haczi konularına halen bir çözüm bulunamadığı ifade eden Ergincan, “Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planında süresiz nafaka, çocuk haczi olacak sözünün ardından 1041 gün geçmiş mağduriyetler son bulmamıştır. Ardından 1’inci Yargı paketi ile başlayan yargı paketleri ile sorunlar giderilmeye başlanmış fakat 4’ncü Yargı paketinde de süresiz nafaka, çocuk haczi, 6284 sayılı kanun, velayet, aile mahkemeleri sorunları ve genç evlilik ile ilgili sorunlar yer bulamamıştır. Umutlar 5’inci Yargı paketine kalmıştır. Mağduriyetler son bulana kadar onurlu mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu. 11 Haziran’da Ankara’ya ulaşacak olan yürüyüş ekibi Ankara’da yapacakları basın açıklaması ile yürüyüşü sonlandıracak.

Etiketler:   nafaka adalet


0 Yorum

Yorum Yaz