NATO'dan Polonya ve Baltık bölgesinde hava savunma tatbikatı

NATO, Polonya ve Baltık ülkelerinde hava savunmasını geliştirmek için tatbikat düzenliyor. NATO komutanı General Jeff Harrigian "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasındaki güvenlik durumu nedeniyle geniş çaplı tatbikatlar daha fazla önem taşıyor" dedi.

NATO'dan Polonya ve Baltık bölgesinde hava savunma tatbikatı
08 Haz 2022 08:16:41

“Ramstein Legacy 22” adı verilen ve 6-10 Haziran tarihleri için planlanan tatbikatta, savaş uçakları ile hava ve füze savunma sistemleri kullanılıyor. Polonya'nın yanı sıra Litvanya, Letonya ve Estonya'daki tatbikata NATO müttefiklerinden ve ortaklarından oluşan 17 ülke katılıyor.

NATO'nun tatbikatla ilgili açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından sonra NATO ülkelerinin sınırları yakınında füze, insansız hava aracı ve savaş uçağı kullanımının arttığı ifade edilerek, “yanlış hesaplamalar ve kontrolün kaybedilmesi gibi ihtimallerle NATO bölgesine yönelik tehdidin arttığı” belirtildi.

NATO Müttefik Hava Komutanlığı Komutanı General Jeff Harrigian, tatbikatla ilgili açıklamasında, “Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasındaki mevcut güvenlik durumu göz önünde bulundurulduğunda bunun gibi geniş çaplı tatbikatlar NATO için artık her zamankinden daha fazla önem taşıyor” dedi.

Tatbikatla NATO'nun kendi bölgesini koruma kabiliyetinin artırılacağını söyleyen Harrigian, tatbikatın aynı zamanda NATO'nun “bölgesel güvenlik ve istikrarın korunmasına bağlılığının göstergesi olduğunu” ifade etti.

Etiketler:   NATO Polonya


0 Yorum

Yorum Yaz