Netanyahu ‘Katargate’ Soruşturmasında İfadeye Çağrıldı, Sözcüsü ve Danışmanı Tutuklandı

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, seçim kampanyasına Katar’dan yasa dışı fon aktarıldığı iddiasıyla yürütülen ‘Katargate’ soruşturmasında ifadeye çağrıldı. Aynı soruşturma kapsamında Netanyahu’nun sözcüsü Eliezer Feldstein ve danışmanı Jonathan Urich tutuklandı.

Eklenme Tarihi: 01 Nis 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 01 Nis 2025
İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu ‘Katargate’ Soruşturmasında İfadeye Çağrıldı, Sözcüsü ve Danışmanı Tutuklandı

Katargate Soruşturması Derinleşiyor

İsrail’de siyaseti sarsan ‘Katargate’ soruşturması kapsamında Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara’nın onayıyla Netanyahu’nun ifadeye çağrıldığı bildirildi. Başbakanın bugün ya da başka bir tarihte ifade verme seçeneği olduğu, ancak ifadesini bugün Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde vereceği aktarıldı.

Sözcü ve Danışmana Tutuklama

Netanyahu’nun sözcüsü Eliezer Feldstein ve danışmanı Jonathan Urich, ‘yabancı bir ajanla temas kurmak’ ve ‘kara para aklamak’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Tutuklama kararlarının, İsrailli iş insanı Gil Bilger’in, Katar’da çalışan bir Amerikalı aracılığıyla Feldstein’a para aktardığının ortaya çıkmasının ardından alındığı belirtildi.

İsrail devlet televizyonunda yayınlanan bir ses kaydında, Bilger’in Feldstein’a para gönderdiğini kabul ettiği, Feldstein’ın da bu iddiayı doğruladığı ifade edildi. Ayrıca, Feldstein ile Bilger arasındaki para transferinde aracılık yaptığı iddia edilen bir medya mensubunun da sorgulanmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.

Siyonist Netanyahu’nun Kampanyasına Katar’dan Milyonlarca Dolar

Şabak (İsrail İç İstihbarat Servisi) tarafından yürütülen ‘Katargate’ soruşturması kapsamında, Netanyahu’nun 2012’de Katar’dan 15 milyon dolar, 2018’de ise 50 milyon dolar aldığı iddia ediliyor. İsrail basını, Feldstein’in Katar’ın imajını desteklemek için uluslararası bir şirketten maaş aldığını, Urich ve Netanyahu’nun diğer danışmanı Srulik Einhorn’un da Katar için imaj danışmanlığı yaptığını öne sürdü.