İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, “Mursi ile iletişim kurmaya çalıştık ama bizi işgalci görüp Filistin'in kurtuluşuna inanıyordu, onun için darbeye katıldık” dedi.
Netanyahu yayınlanan videoda şu ifadeleri kullanıyor:
"Mursi ile 2012 yılında birçok kez iletişim kurmaya çalıştık. Ancak bu yönetim bize, kardeş bir Arap ülkesini işgal etmiş bir düşman olarak bakıyordu. Mursi bize karşı olan düşmanlığı gizlemedi diyen Netanyahu şöyle devam etti: Bizim iyiliğimizi istemeyen ve düşmanlık eden bu yönetimi ortadan kaldırmak için bir yolunu bulmak gerekiyordu. Ayrıca Gazze ile ilgili konuşmasını gördükten sonra buna kesin kanaat getirdik. Bu yüzden darbeye ortak olduk."
MURSİ'NİN FİLİSTİN POLİTİKASI
Mısır'ın demokratik seçimlerle iktidara gelen seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 2012'de Gazze'ye başlatılan savaşın bir an önce durdurulması gerektiğini, aksi takdirde sert cevap vereceklerini belirtmişti. Mursi, göreve başladıı ilk günlerde Filistin ile sınır kapısı olan Refah'ı da açmış ve geçişleri serbest bırakmıştı. Darbe sonrasında Abdulfettah Sisi'nin iktidara gelmesinin ardından ise Refah Sınır Kapısı kapatılmış ve geçişler sınırlandırılmıştı.
Diğer taraftan Mısır'a darbe ile gelen Sisi ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun birçok kez görüştüğüyle ilgili habeler de gündeme gelmişti.
Aynı zamanda Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri İsrail'i ziyaret etmiş ve Filistinli çocukların öldürülmesini “terör eylemleri” olarak nitelendirmekten kaçınmıştı.