Okul aile birliği etkinliklerine 'milli, ahlaki, manevi değer' denetimi getirildi

MEB'in yönetmelik değişikliğine göre, okul aile birlikleri etkinlikleri artık “Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine" uygun olarak düzenlenecek.

Okul aile birliği etkinliklerine 'milli, ahlaki, manevi değer' denetimi getirildi
10 Haz 2022 08:43:58

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nde kısmen değişiklik yaptı. Bugün yürürlüğe giren değişiklikle okul müdürlerinin, okul aile birlikleri üzerindeki görev ve sorumluluğu artırıldı. Buna göre, okul aile birlikleri etkinlikleri artık, “Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine" uygun olarak düzenlenecek. Bu etkinlikler tamamıyla okul müdürünün denetim ve sorumluluğunda olacak.

Yönetmeliğin “okul müdürünün sorumluluğu”nu düzenleyen 27’nci maddesinde yapılan değişikle okul müdürü artık okul aile birliğinin yaptığı “her türlü etkinlik” için de mevzuata uygunluk denetimi yapacak.

ANKA'nın aktardığına göre, ayrıca yönetmelik değişikliği ile okul müdürüne, okul aile birliklerini denetim için yeni görev verilirken, dikkat edilecek “değerler” de şöyle sıralandı: “Birlik tarafından gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olarak düzenlenmesini sağlar.”

OKUL MÜDÜRÜ ONAYI KOŞULU GETİRİLDİ

Değişikliğe göre okul aile birlikleri artık faaliyetlerinde, “Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlama” yapacak. Resmi Gazete'deki değişikliğe göre etkinliklerin denetimi şu şekilde olacak: “Birlik tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayılı Kanunda yer alan Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenir. Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanır. Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenir ve okul müdürünün onayı ile gerçekleştirilir.”

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir okula ait salonda düzenlenen etkinliğe dansöz çağrılması basına yansımıştı. Yönetmelik değişikliği, söz konusu haberlerden üç gün sonra yapıldı.

Etiketler:   MEB


0 Yorum

Yorum Yaz