İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nachson, Media Line programına yaptığı açıklamada, Türkiye ve İsrail ekonomilerinin birbirini tamamladığını ve ticari ilişkilerin canlandığını ifade ederek "Ama ne yazık ki siyasi bağlarımız bu kadar iyi değil, sebebi ise Türk hükümetinin İsrail'e yaptığı sert saldırılardır." dedi. Nachson, İsrail ve Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bağlarının birbirinden ayrı tutulmasından memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi
İsrail'deki araçların yarısı Türk malı diğer yarısı da Türkiye'den ihraç edilen araçlar. Tel Aviv'de Japon araba satın alan İsrailliler, aldıkları arabaların aslında Türkiye'de yapıldığından haberleri yok. İsrail dükkanlarında satılan incirin de muhtemelen Türkiye'den ithal edildiğini bilmiyorlar. Gazze'ye giden Mavi Marmara yardım gemisinin İsrail askerlerince saldırıya uğraması ve 10 Müslüman'ın şehit edilmesinden bu yana iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler gergin. Olaydan üç yıl sonra İsrail Başbakanının olaydan ötürü özür dilemiş ancak bu özür, yapılanları unutturmaya yetmemişti. İsrail ve Türkiye'nin karşılıklı olarak büyükelçilileri bulunmuyor, ilişkiler diplomatik temsilcilikler aracılığıyla gerçekleştiriliyor.
İsrail eski Dışişleri Bakanlığı eski genel müdürü Alon Liel, "her iki ülke ekonomik ve siyasi ilişkileri arasına duvar örmüşlerdi. Her iki ülkenin ekonomileri ve ihtiyaçları artıyor. Onlar diplomatik düzeyde şiddetli kavgalar etmelerine rağmen sivil ticaret neredeyse hiç etkilenmemiş durumda" dedi. Türkiye İsrail'in 7 ve ya 8. büyük ticaret ortağı olamaya devam ediyor.