Özgürlük ve Haysiyet Eylemine Karşı 'Kalleşlik'

Bir grup Yahudi, cezaevlerinin şartlarını iyileştirmesi için Batı Şeria'da 'Özgürlük ve Haysiyet' adlı eylemi yapan tutsakların iradesi kırmak için mangal yaptı.

Eklenme Tarihi: 21 Nis 2017
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Özgürlük ve Haysiyet Eylemine Karşı 'Kalleşlik'

İsrail Ulusal Birlik Partisi’nin gençlik kolları, Batı Şeria'da bulunan Ofer Askeri Hapishanesi’nin önünde toplanarak, açlık grevlerini protesto etmek ve grev yapan tutsakların iradesi kırmak için mangal yaptı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ophir Sofer de hapishane önündeki pespaye eyleme katıldı. Sofer, “Onların kaprislerine katılmadığımızı göstermenin zamanı geldi” dedi.

'NEDEN ÖLÜM CEZASI VERMİYORUZ Kİ?'

Partinin Gençlik Kolları Başkanı Avichai Greenwald ise “Neden teröristlere ölüm cezası vermiyoruz, belli değil. Umarız açlık grevlerinde başarılı olurlar” dedi.

Filistinli bir grup ise, bu alçakça eylemi protesto etmek için cezaevine yürüyüş düzenledi.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; ‘Özgürlük ve Haysiyet’ adı verilen eylem, tutukluların telefona erişimlerinin sağlanması ve avukatlarıyla görüştürülmesi, daha iyi sağlık hizmeti ve tecrite son verilmesi gibi birtakım insani talepler nedeniyle başlatıldı.