Pentagon Gazze’de kalıcı ateşkesi desteklediğini öne sürdü

Pentagon Gazze’de kalıcı ateşkesi desteklediğini öne sürdü
29 Mayıs 2021 17:34:42

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in iki gün önce bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yayınlanan bildiride ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrail ve Gazze’deki Filistinli gruplar arasında kalıcı ateşkesin inşa edilmesini desteklediği öne sürüldü.

Bildiride, Austin’in İsrailli mevkidaşı Benny Gantz’la yaptığı telefon görüşmesinde ABD’nin İsrail’in güvenliğine kesin desteğini bir kez daha ifade ettiği, tarafların ortak güvenlik konusunda yakın işbirliğini sürdürme kararı aldıkları kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı Austin, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında yaptığı açıklamada, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu söylemiş ve tarafları sükûnete davet etmişti.

Bu arada, İsrail Genelkurmay Başkanı’nın önümüzdeki ay ABD’yi ziyaret edeceği ve ABD Genelkurmay Başkanı, Savunma Bakanı ve Ulusal Güvenlik Müsteşarı’yla görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ve Gazze’deki Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesin kalıcı olması için Çarşamba ve Perşembe günleri İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Mısır’ı ziyaret etmişti.

Blinken, İsraillilerden ve Hamas’tan ateşkesin devam etmesini istediklerini işittiğini açıklamıştı.

 



0 Yorum

Yorum Yaz