Polis Darp Ettiği Vatandaşlar Hakkında Şikayetçi Oldu!

Furkan Gönüllüleri, 9 Eylül 2020 tarihinde Kozan Adliyesinde yargılanan yakınları için basın açıklaması gerçekleştirdikleri esnada polisin ağır müdahalesine maruz kalmıştı. Vatandaşlara ağır şiddet uygulayan 5 emniyet memuru, mağdur vatandaşlar hakkında şikayette bulundu. Dava, 6 Mayıs'a ertelendi.

Polis Darp Ettiği Vatandaşlar Hakkında Şikayetçi Oldu!
16 Şub 2021 12:35:11

Önce Darp Ettiler Sonra Şikayet Ettiler!

Furkan Gönüllüleri 9 Eylül 2020 tarihinde Kozan Adliyesinde yargılanan yakınları için anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması gerçekleştirirken hiçbir uyarı almadan polis müdahalesine maruz kalmıştı. Vatandaşların korona virüs tedbirlerine uymadığını öne sürerek şiddet uygulayan kolluk kuvvetleri, olay sonrası 5 kişi hakkında 'Görevi yaptırmamak için direnme' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Kozan 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava, mahkeme heyeti tarafından 6 Mayıs'a ertelendi.

Olay günü emniyet mensupları;  katılımcıların açtığı ve fikir beyanından ibaret olan, hiçbir suç unsuru içermeyen pankartlara adeta saldırırcasına müdahale edildi, konuşmayı yapan Yusuf T.  isimli vatandaşın elinden mikrofonu zorla almış ve elindeki kâğıt yırtarak açıklama yapması engellenmişti. Müdahale edildiği anlarda basın açıklamasının sonuna gelinmiş ve polisler herhangi bir ihtar yapmadan keyfi muamele uygulanarak biber gazı sıkılmış ve ters kelepçe yapılmıştı. 

Anayasdaki vatandaşlık haklarını kullanan gönüllülere yapılan saldırı sonrası polisler, mağdur vatandaşlar hakkında açtıkları mahkemede herhangi bir darp raporu sunamadı.  Mahkeme kayıtlarında gönüllülerin, kendilerine saldıran polislere karşı herhangi bir hakaret suçu işlemedikleri de görüldü.



0 Yorum

Yorum Yaz