Ramazan Ayının Geleneksel Çıtır Lezzeti: Ramazan Halkası Tarifi

Mübarek Ramazan ayında çay sohbetlerinin yanında ikram edilen, komşu evlerle paylaşılan geleneksel çıtır lezzet; Ramazan halkası tarifi bu haberimizde...

Ramazan Ayının Geleneksel Çıtır Lezzeti: Ramazan Halkası Tarifi
29 Nis 2020 10:51:59

Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Ramazan ayı, aynı zamanda paylaşma ve yardımlaşma ayı... Mübarek Ramazan'da evde pişen yemek ve tatlıların komşularla paylaşılması geleneği de yüzyıllardır kültürümüzün bir parçası olarak devam ediyor.

Ramazan ayında hem çay sohbetlerinin yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem komşularınıza dağıtarak paylaşmanın da tadını alabileceğiniz bir tarif olan Ramazan Halkasının, malzeme ve yapılışı şu şekilde;


RAMAZAN HALKASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

3,5 - 4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı elma sirkesi


RAMAZAN HALKASININ YAPILIŞI

Karıştırma kabının içerisine eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, mahlep, şeker, sirke, yoğurt ve yumurtayı aktarıp güzelce karıştırın.

Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Son olarak tuzu da ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alın. Tezgahın üzerinde, elinizle yuvarlayarak silindir bir rulo şekline getirin. Ardından her iki ucunu birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırlanan halkaları yerleştirip, 180 derece fırına hafifi rengi değişene kadar pişirin.

Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...



0 Yorum

Yorum Yaz