Ramazan Boyunca Her Güne Ayet, Hadis ve Söz

Furkan Haber ekibi olarak mübarek Ramazan ayı içerisinde her güne ayet, hadis ve söz paylaşımlarını istifadelerinize sunuyoruz.

Ramazan Boyunca Her Güne Ayet, Hadis ve Söz
30 Nis 2021 03:10:00

Her güne ayet , hadis, söz paylaşımlarımızı istifadenize sunuyoruz. Dünyada ve ahirette saadete ermek, Kur'an'ın ve Rasulün gösterdiği yola uymakla olur.

Her Güne Ayet;

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla; Cenâb-ı Hak buyuruyor:

Kötülükler yaptıktan sonra ardından tövbekâr olup da iman edenlere gelince, şüphesiz ki, o tövbe ve imandan sonra rabbin elbette bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Araf 153)

Ayetin Tefsiri:

İbn Atıyye’nin kaydettiği bir yoruma göre (VII, 170) inkâr dışındaki günahlardan dolayı yapılan tövbenin makbul sayılması için önce imana sahip olmak gerekir. Halbuki âyette “iman” kelimesi “tövbe” kelimesinden sonra gelmiştir. Şu halde buradaki tövbe ile, günahlardan tövbe değil, inkârcılıktan tövbe etmek kastedilmiş; bu yüzden de önce tövbe, ardından da iman kelimesi zikredilmiştir. Çünkü kâfir iken iman etme, inkârcılıktan dolayı tövbe edip imana dönmek anlamını taşır. Buradaki “iman edenler”i “imanda sebat edenler” diye anlamak da mümkündür.

Her güne ayet

Günün Hadisi;

Rasûlullah (sav) buyurdular:

Müslim (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Güneş batıdan doğmadan önce kim tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder. “

Günün Sözü;

Ahmet bin Hanbel der ki;

"Zühd üç türlüdür; cahilin zühdü, haramları terk etmektir. Âlimlerin zühdü, helal olanların fazlasından sakınmaktır. Ariflerin zühdü, Allahü teâlâyı unutturan şeyleri terk etmektir."



0 Yorum

Yorum Yaz