SADAT Hakkında Suç Duyurusu!

Samsun Barosuna kayıtlı avukat Hüseyin Cimşit, SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu

Eklenme Tarihi: 28 May 2022
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024

Avukat Hüseyin Cimşit'ten, SADAT hakkında suç duyurusu!

Avukat Hüseyin Cimşit, SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi ve SADAT yönetim kurulu üyesi Ersan Ergür hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Samsun Barosu’na kayıtlı avukat Hüseyin Cimşit, SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi ve sosyal medya hesabından "Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz" diye paylaşımda bulunan SADAT yönetim kurulu üyesi Ersan Ergür hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde Türkiye Cumhuriyetinin anayasası olan bir hukuk devleti olduğu belirtilerek "Devletin Anayasa'sına ve yasalarına karşı açıkça suç işleyenler, Cumhuriyet Savcılarınca res'en ve/veya şikayet üzerine soruşturulmak zorundadır. Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar" demektedir" denildi.

Adnan Tanrıverdi ve Ersan Ergür’ün SADAT aracılığı ile devletin bölünmez bütünlüğüne kastettiği ifadelerinin yer aldığı dilekçede, bu isimlerin rejim aleyhtarı faaliyette bulunduğu ve halkı kin ve nefretle kışkırttığı iddia edildi.

Avukat Cimşit dilekçesinde, Adnan Tanrıverdi'nin bazı videolarda 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde rol aldığı ve akabinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılmasını etkilediğini söylediğini yine ülkeyi dine dayalı rejime götürmek gerektiğini de hiç kimseden çekinmeden söylediğini ifade etti.

'Yaptıkları Kışkırtıcılıktır'

Dilekçede yer alan ifadeler özetle: "Ersan Ergür de 'sandıkta kazanılsa bile ülkeyi teslim etmeyiz' diyerek hem mevcut rejime meydan okumakta hem de kışkırtıcılık yapmaktadır. Twitter sosyal medya hesaplarındaki (silinmiş dahi olsa) mesajlarından dolayı binlerce kişiye soruşturma açılıp, kovuşturma kararı verilip, iddianame düzenlenip ceza verilirken, bu kişilerin ayrıcalığı olamaz. Aksi taktirde bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkelerinin ihlali, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma suçlarını ortaya çıkaracaktır. Örnek; cumhuriyet.com.tr genel yayın yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet gazetesinin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında Sabah gazetesinin hedef göstermesiyle 55 saniye içinde düzeltilen bir anons tweeti nedeniyle 32 gün tutuklu kaldı. Güven, hakkında önceki celse cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamış ve Güven'in ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak’ suçundan 2 yıl 9 aydan 12 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. Hukuki nitelemesi sayın cumhuriyet başsavcılığına ait olmak üzere; Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği fertlerden birisi olarak, yukarıda isimleri yazılı kişilerden şikayetçiyim. Haklarında soruşturma açılmasına karar verilmesini, sonucunda iddianame düzenlenmesine ve kovuşturma yapılmasına karar verilmesini talep ederim"