Sayıştay Başkanı seçimi için TBMM Başkanlığına başvuru süreci başladı

Aday adayları, 10 Haziran Perşembe gününe kadar Meclis Başkanlığına şahsen ya da posta yolu ile başvurabilecek.

Sayıştay Başkanı seçimi için TBMM Başkanlığına başvuru süreci başladı
30 Mayıs 2021 16:55:31

TBMM Başkanlığı, Sayıştay Başkanı seçimine ilişkin resmi internet sitesinde duyuru yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayıştay Başkanının görev süresinin dolacak olması sebebiyle, 3 Aralık 2010 tarihli ve 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 12, 13 ve 16’ncı maddeleri gereğince Sayıştay Başkanlığı için seçim yapılacaktır.

İsteklilerin en geç 10 Haziran 2021 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar aşağıda yazılı belgeleri de ekleyecekleri bir dilekçe ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına şahsen ya da posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir.

1. Özgeçmiş.

2. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya öğrenim itibariyle bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onanmış yurt içinde veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokulların birinden mezun olduğunu gösterir belge.

3. Sayıştay Başkanı seçilebilmek için 6085 sayılı Kanunun 12’nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen nitelikler ile ikinci fıkrasında belirtilen niteliklerden birine sahip olduğunu gösterir belge.

4. Dairesince onaylı sicil özeti.

5. Yeni çektirilmiş (6 x 9) ebadında 2 adet fotoğraf.

Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlgililere duyurulur."
https://ilkha.com/guncel/sayistay-baskani-secimi-icin-tbmm-baskanligina-basvuru-sureci-basladi-162896



0 Yorum

Yorum Yaz