Selim Temurci: “Silahlar, Berat Albayrak’ın bilgisi olmadan taşınmış olamaz”

Süleyman Soylu'nun devletin silahlarını sivillere dağıttına ilişkin iddialar hakkında açıklama yapan Selim Temurci, "Bu iş Berat Bey'in haberi olmadan yapılamaz" diye konuştu.

Selim Temurci: “Silahlar, Berat Albayrak’ın bilgisi olmadan taşınmış olamaz”
13 Tem 2021 14:02:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devletin silahlarını sivillere dağıttına ilişkin iddialar hakkında konuşan Selim Temurci, “Bu iş Berat Bey’in haberi olmadan yapılamaz” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temurci, savcılara da “Bana bir şey soracaksanız buradayım” diyerek seslendi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AK Parti gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini öne sürmüştü.


 
Dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci Tele 1 yayınına katılarak konuya ilişkin soruları yanıtladı.

“Silah dağıttınız mı?” sorusunun yöneltildiği Temurci, yanıtına böyle bir karara onay verecek mercinin Süleyman Soylu olmadığını söyleyerek başladı.

“Soylu TRT’ye gidecek miydi?”
“Eğer Süleyman Soylu bu kadar cesaretle hareket eden biri ise TRT spikeri 00.13’de malum bildiriyi okumuştu. Peki sayın Soylu TRT’ye o bildiriden sonra gitti. Yani cumhurbaşkanımız face time ile CNN’e bağlandıktan sonra gitti. Zihnimdeki soru şudur: Cumhurbaşkanı FaceTime’den bağlanıp halkı sokağa çağırmasa, Süleyman Soylu TRT’ye gidecek miydi?”

“Bana bir şey soracaksanız buradayım”
Savcılara seslenen Temurci, “Suça yönelik bir bulgu varsa savcılar araştırmak zorunda. Lütfen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarının en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum” diye konuştu.

Selim Temurci şöyle devam etti:

Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz'' diye ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz