Semra Kuytul Hocahanım: "Kim Suçluysa Ortaya Çıksın!"

Semra Kuytul Hocahanım, polis ablukası altında demeç verdi! Adana'da kanunsuzca uygulanan 'Toplantı ve gösteri yürüyüşü' yasağının süresi dolmasına rağmen emniyeti anayasal hakları engellemeye devam ediyor!

Semra Kuytul Hocahanım: "Kim Suçluysa Ortaya Çıksın!"
25 Mayıs 2022 13:23:08


Furkan Hareketi Hocalarından Semra Kuytul Hocahanım ve hareket mensupları Adana 5 Ocak Meydanında emniyetin ablukası altında tutuluyor.

Alparslan Hoca'nın tutuklanma sürecinde kanunlara aykırı olarak çıkarılan Adana'da 'Toplantı ve gösteri yürüyüşü' yasağının 15 günlük süresinin bugün sona ermesine rağmen hareket mensuplarının anayasal hakları, emniyet tarafından gasp edilmeye devam ediyor.

Hukuksuzca tutuklanan Alparslan Kuytul Hoca ve 8 arkadaşları için  'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü' eylermleri gerçekleştirmek isteyen hareket mensupları, kanunsuzluğu kimin yaptığı ortaya çıkana kadar beklemeye devam edeceklerini kaydetti. 

Abluka altında demeç veren Semra Hocahanım; Bize kanuna aykırı davrandığımızı söylüyorlar. Ortada bir bir suç var, bunu kim işliyorsa ortaya çıksın istiyoruz. Eğer suçluysak ortaya çıksın, değilsek bu hukuksuzluk kayıt altına alınmalı! Emniyet ayrı kanunlarla işlem yapıyor, hakimler ayrı kanunlarla işlem yapıyor, sanki iki ayrı devletin kurumları gibi çalışıyorlar!" İfadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz