• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Semra Kuytul Hocahanım, Polisin Furkan Hareketi Mensuplarına Karşı Uyguladığı Kışkırtma Misallerini Anlattı!

Semra Kuytul Hocahanım, Polisin Furkan Hareketi Mensuplarına Karşı Uyguladığı Kışkırtma Misallerini Anlattı!

Konya'nın yerel kanalı TV 42'nin haberini alıntılayan Semra Hocahanım, polisin vatandaşı kışkırtıp Furkan Hareketine yönelik dolduruşa getirdiği misalleri yazdı!

Semra Kuytul Hocahanım, Polisin Furkan Hareketi Mensuplarına Karşı Uyguladığı Kışkırtma Misallerini Anlattı!
14 Mayıs 2022 12:49:06

Konyalı Furkan Hareketi mensupları Cuma namazı sonrası Alparslan Kuytul Hoca'nın haksız tutukluluğuna karşı cami cemaatine lokum dağıttı. Etkinlik esnasında bir grup şahsın provokatif eylemleri kameralara yansıdı. Konya'nın yerel kanalı TV 42'nin olay üzerine yaptığı haberi alıntılayan Furkan Hareketi hocalarından Semra Kuytul Hocahanım, polisin dolduruşa getirdiği şahısları Furkan Hareketi mensuplarıyla karşı karşıya getirdiği olayların misallerini yazdı.

Semra Hocahanım'ın paylaşımında, halk nazarında destek ve  taraf bulan Furkan Hareketini, halktan gibi görünün şahıslarla karşı karşıya getirmeye çalışan emniyetin yıpratma yöntemleri yer aldı.

Anayasal haklarını kullanırken provokatif eylemlere maruz kaldıklarını belirten Hocahanım, "Klasik polis taktikleri" diyerek yaşanan benzeri durumları anlattı:

"Önceki süreçte bir yürüyüş esnasında sonradan polisle beraber geldiğini öğrendiğim bir kadın aynı böyle yaptı. "Tüm mahalle sizden rahatsız" diye bağırdı. "Nerden biliyorsun? O zaman bende, tüm Türkiye bizi destekliyor diyeyim" dedim. Polislere dönüp 'Bu sizin tezgahınız değil mi?' dedim.

Polisler "yok" falan derken, o bağırıp çağıran kadın sessizce ortadan kayboldu.
Bir arkadaşım, kadının polisle beraber gelip bir bankta bir müddet konuşup sonra yanımıza geldiğini görmüş.

Tek bu mu? Hayır! Bende böylesi misaller çok! Anlatayım...

Yine bir başka yürüyüşte yolun karşısından bir adam bizim tarafa bağırıp çağırıyor. Ben hiç üstüme alınmadım. Yanımda duran polise "Size kızıyor." dedim. "Hayır, size." dedi. Ben "Hayır, size." dedim. "Hayır, size." diye ısrar etti. Halbuki ne dediği pek anlaşılmıyordu. "Git, sor!" dedim..

Koşarak gidip soracağını beklemiyordum ama (tezgah boşa gitmesin diye sanırım) koşarak karşıya geçti. Sonra "Kimeymiş?" diye sordum, "Cevap vermeyeyim, üzülürsünüz." diye bize olduğunu ima etti. Sonra bu adamın ortamdan polislerle birlikte ayrıldığını farkettim.

Sonra bir ara hangi kaldırımda dursak ordaki mağaza, dükkan, market çalışanı çıkıp "önümüzde durup eylem yapmanızı istemiyoruz" diyordu. Artık söyleceği kelimeleri önden tahmin edecek kadar bilmeye başladım. Bir yerde durduk. Az sonra market çalışanı çıktı, yanımıza geliyor.

O gelmeden ben polislere dönüp, "Şu adam gelip şöyle şöyle diyecek!" diye tam cümlesini söyledim. O esnada, adam geldi ve benim söylediklerimin aynısını tekrarladı. Olaya şahit olan polisler gülmeye başladı. Hatta bu olay polis kamerasında kayıtlı. Yaklaşık tarihini verebilirim...


Bunlar klasik polis taktikleri, başka taktikleri de var. Ayrıca her ilde hep benzer tarzda olunca bunların kitabında eğitim olarak yazdığını düşünüyorum;
Vatandaşı vatandaşla (!) engelleme yöntemi ile kendini yıpratmama.

#Unutturmayacağız
#ZulümBiteneKadar
#AlparslanHocayaSürgün



0 Yorum

Yorum Yaz