Duruşma Yarın Başlıyor
Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek Sinan Ateş suikastı davasının ilk duruşması yarın saat 09.15’te başlayacak. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 8 sanık yargılanacak.
Sanıklara Yöneltilen Suçlamalar
İddianameye göre, Burak Kılıç, Suat Yılmazzobu ve Gürsel Horat, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlamasıyla 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Trafik Şube’de görevli Komiser Talha Atalay için 3 ila 6 yıl, cinayet sonrası suçluyu kayırma suçlaması yöneltilen Fatih Küçükertutan, Gökhan Türkmen, Recep Küçükerturan ve Yunus Hasar için ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Sanık Savunmaları
Sanıkların verdikleri savunmalar isim isim aşağıda belirtilmiştir.
Burak Kılıç: "Cinayetle İlgim Yok"
Kılıç, Sinan Ateş’in adres bilgilerini paylaşmış olabileceğini ancak bunun protesto amaçlı olduğunu savundu. Cinayeti planladığı iddiasını reddetti.
Suat Yılmazzobu: "Mesajda Sinan Ateş Kastedilmiyordu"
Yılmazzobu, "Ekibi kurduk, kafasına sıkacaklar" mesajının Ateş’e değil, husumetli olduğu başka bir kişiye yönelik olduğunu iddia etti.
Gürsel Horat: "Uçuş Bilgilerini Sorgulamış Olabilirim"
Horat, Tolgahan Demirbaş’ın isteğiyle Sinan Ateş’in yurt dışına çıkış bilgilerini paylaşmış olabileceğini söyledi.
Komiser Talha Atalay: "Gizliliği İhlal Ettiğimi Düşünmedim"
Atalay, olay günü WhatsApp grubunda paylaşılan bir bilgi notunu Tolgahan Demirbaş’a gönderdiğini ancak bunun suç teşkil ettiğini düşünmediğini belirtti.