Sınavlar nasıl olacak, karne notları nasıl belirlenecek? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı

Koronavirüs salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemini online eğitim ile tamamlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile Pandemi döneminde notlar sadece sınavlara göre düzenlenmeyecek. Bakanlık pandemi günlerinde eğitim sistemi ile ilgili akıllara takılan sınavlar nasıl olacak vb. soruları yanıtladı.

Sınavlar nasıl olacak, karne notları nasıl belirlenecek? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
23 Ara 2020 13:03:25

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sınavlar nasıl olacak , karne nasıl verilecek, tatil ne karar sürecek vb. merak edilen bir çok soru cevabını buldu...

İkinci dönem 15 Şubat'ta başlayacak

Eğitimin uzaktan eğitime dönüşmesi ile beraber okulların tekrardan ne zaman açılacağı tartışmaları başlamıştı. Yapılan açıklamalar sebebi ile nisan ayındaki ara tatilin de sömestr tatiline eklenmesine karar verildi. son düzenlemelere göre ikinci dönemin başlangıcı için 15 Şubat tarihi belirlendi. 

Sınavlar nasıl olacak? sınavlar ne zaman başlayacak?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada“4 - 22 Ocak 2021 tarihleri arasındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri, uzaktan eğitim yoluyla devam edecek ve bu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece ölçme ve değerlendirme uygulamaları gerçekleştirilecek” ifadeleri kullanıldı.  Alınan karara göre 2020-2021 yılının ilk eğitim döneminde her dersten sadece bir sınav yapılacak. 

Bugüne kadar yapılmış ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, her bir derse ilişkin bir sınav puanı ile ilköğretim kurumlarında ders etkinliklerine katılım, ortaöğretim kurumlarında ise performans çalışmalarına ilişkin puanlar karneye yansıyacak” dedi.

İlkokullara sınav yok

İlkokul 1, 2 , 3 ve 4’üncü sınıflar ilk dönem sınava girmeyecek. İlkokullarda karne notu ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

Ortaokullarda hangi derslerden sınav yapılmayacak?

Ortaokullarda görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dinî bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak. Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacak.

Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders veya EBA TV takip ile ders etkinliklerine katılımlarına göre her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2’den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.

Bir günde en fazla iki sınav olacak

Sınav için bir ders saati süre tanınacak. gerekirse cumartesi günü de sınav yapılacak. Bir gün içerisinde öğrencilerden her biri en fazla iki dersten sınava girecek. Sınıf mevcudu fiziki mesafeyi koruyacak şekilde bölünüp, maske kullanımı ve hijyen kuralları dikkate alınarak gerçekleştirilecek sınavlar en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak.

Öğrenciler sınava ikinci dönem de girebilir

Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birinde kronik hastalık bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak. Koronavirüs salgınından dolayı hasta veya temaslı olup sınavlara süresi içerisinde katılamayan öğrenciler, okulun planlaması dâhilinde ikinci dönemin ilk iki haftası içerisinde sınavlara alınacak. Bu durumdaki öğrencilerin birinci dönem notları, girilemeyen derslerin sınavları tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek.

Karne verilecek mi?

Karneler ilk dönemin son günü olan 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacak. yönetim yaptığı ayarlama ile öğrenciler farklı gün ve zaman dilimlerinde karnelerini alabilecek. 



0 Yorum

Yorum Yaz