Mısır'ın meşru hükümeti Muhammed Mursi yönetimini darbeyle deviren Sisi rejiminin ekonomik sorunları bitmiyor. Göreve geldiğinden bu yana Körfez ülkeleri ve IMF'den 35 milyar dolarlık bağış alan ve kredi alan rejimi ekomik olarak kötü günler bekliyor.
Londra merkezli yayın yapan Middle East Eye yazarı Amr Darrag, Mısır'ın özellikle IMF'den aldığı ve 3 yıl içinde ödemek zorunda olduğu kredilerin Mısır halkına büyük zararler vereceğini ve halkı daha da yoksullaştıracağını belirtti. Darrag yazısında "IMF, Mısır'da ekonominin ölmek üzere olduğu konusunda hiç endişeli değil. Ve bu krediler çok büyük oranda, Mısır ekonomisine enjekte etmek bahanesiyle iktidardakilerin ceplerini dolduracak. Paranın bir bölümü de bugüne kadarki borçları kapatmaya yönelik. Doğru ve gerçek olan bir şey varsa, o da bu paraların topluma daha fazla istikrarsızlık getireceği." ifadelerini kullandı.
IMF ve Körfez sponsorlu paraların son 3 yılda 50 milyar dolara ulaştığını belirten Darrag, "Mısır'ın yıllık nakit ihtiyacı 80 milyar doları aşıyor. Ancak Rus uçağının düşürülmesi sonrası turizm endüstrisinin çöküşü yüzünden sınırlı kaynaklar var. Kısacası şu anda yaşanan şey paranın sokağa atılmasıdır" vurgusunu yaptı.
IMF, Muhammed Mursi dönemine göre Sisi yönetimine 3 kat daha fazla kredi paketi sunmuştu. Batı ile ilişkilerini iyi tutan Sisi rejimi, uzun yıllardır ekonomik bir darbeye kurban gitmemek için Batı musluklarından gelen kredi ve bağışlarla idare ediyor.