Siyonist İsrail Kudüs'te Filistinli aileye evlerini kendi elleriyle yıktırdı

İsrail, Kudüs'ün güney kesiminde yer alan Sur Bahir Mahallesi'nde bir aileyi evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı.

Siyonist İsrail Kudüs'te Filistinli aileye evlerini kendi elleriyle yıktırdı
01 Oca 2022 12:13:11

İsrail, işgal altındaki Kudüs'ün güney kesiminde yer alan Sur Bahir Mahallesi'nde Debiş ailesini evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 

Ailenin evlerini kendi elleriyle yıkmamaları durumunda, belediye elemanlarının yıkacağını ve o durumda belediyeye 100 bin şekel ceza ödemek zorunda kalacaklarını bildiren bir tebligat gönderilmesi üzerine evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre aile, evlerinin 6 odadan oluştuğunu ve içinde 11 kişinin ikamet ettiğini, bu evde 6 yıl boyunca ikamet ettiklerini dile getirdi. Aile, işgal belediyesinin geçen yıl kendilerine 25 bin şekel ceza kestiğini, ancak kendilerinin bu cezayı ödemeleri sırasında polisin evlerine gelerek yıkım tebligatını verdiğini dile getirdi.

İsrail yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip evi yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre Tel Aviv yönetimi 1948'den bu yana Filistinlilere ait 172 bin 900 evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Filistinlilerden alınan arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirilen beş milyondan fazla Yahudi göçmeni yerleştirdi.

Etiketler:   Filistin israil


0 Yorum

Yorum Yaz