Son Silah Arkadaşı Ahirete Göç Etti

Emperyalizmin İtalyan işgalcilerine karşı Libya'da gösterdiği İslami direniş ile sembol olan Ömer Muhtar'ın son silah arkadaşı da ahirete göç etti. Abdurrazık Cilgaf el-Berasi genç yaşında İtalyan işgaline karşı direnişe katılmıştı. Berasi, 110 yaşında El-Beyda kentinde ahirete göç etti.

Son Silah Arkadaşı Ahirete Göç Etti
02 Mar 2017 09:01:49

Libya'da işgalci İtalyan işgalcilerine karşı yürüttüğü İslami direniş hareketi ile İslam tarihine mal olan Ömer Muhtar, 16 Eylül 1931 tarihinde General Rodolfo Graziani'nin başkanlığında toplanan savaş mahkemesince 73 yaşında asılarak şehit edildi.

Irkçı, küresel emperyalizmin zulümlerine karşı tavizsiz şekilde mücadele eden Ömer Muhtar'ın, kendinden sonraki nesillere bıraktığı İslami direniş mirası, günümüze kadar hem filmlere hem de kitaplara konu oldu.

Sömürüyü ve sömürgecileri kabul etmeyen Ömer Muhtar, İtalyanların Libya işgaline karşı direnen en önemli liderdir. Ömer Muhtar, emperyalizmin İslam coğrafyasının yeraltı ve yer üstü zenginliklerini, enerji kaynaklarını yağmalamasına karşın ortaya çıkmış, direniş göstermiş İslam tarihinin mümtaz şahsiyetlerindendir.  

GENÇ YAŞINA RAĞMEN ÖMER MUHTAR'IN YANINDA İŞGALE DİRENDİ

Libya’nın El-Beyda kentinde 1907’de doğan Berasi ise, ülkenin 1951’de bağımsızlığını kazanmasından sonra ilk kral olarak göreve başlayan I. İdris’in geldiği Senusi ailesi ile tarihi ilişkilere sahip Berasi kabilesine mensuptu. Berasi, Libyalıların işgal güçlerine karşı başlattığı mücadelede Ömer Muhtar’ın yanında yer almıştı.

Genç yaşında İtalyan işgaline karşı direnişe katılan Berasi, 110 yaşında El-Beyda kentinde hayata gözlerini yumdu.

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz