Sosyal medya sansüre karşı tek ses: Susmak yok!

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen Dezenformasyon Yasası, sosyal medyanın gündemine oturdu. Gazeteciler ve meslek örgütleri “Susmak Yok” paylaşımları, Twitter’da en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. AK Parti hükümetinin ‘dezenformasyonu engellemek’ adı altında TBMM’ye taşıdığı Dezenformasyon Yasası, #SusmakYok etiketiyle sosyal medyanın gündemine oturdu. ‘SANSÜR YASASI’ TBMM’DE PROTESTO EDİLDİ Sosyal medya kullanıcılarına 1 yıldan 3 yıla kadar hapis … Sosyal medya sansüre karşı tek ses: Susmak yok! Devamı »

Eklenme Tarihi: 13 Eki 2022
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 13 Eki 2022
Sosyal medya sansüre karşı tek ses: Susmak yok!

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen Dezenformasyon Yasası, sosyal medyanın gündemine oturdu. Gazeteciler ve meslek örgütleri “Susmak Yok” paylaşımları, Twitter’da en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu.

AK Parti hükümetinin ‘dezenformasyonu engellemek’ adı altında TBMM’ye taşıdığı Dezenformasyon Yasası, #SusmakYok etiketiyle sosyal medyanın gündemine oturdu.

‘SANSÜR YASASI’ TBMM’DE PROTESTO EDİLDİ

Sosyal medya kullanıcılarına 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açan ‘sansür yasası’ teklifi, dün (12 Ekim 2022 Çarşamba günü) Meclis’te görüşülmeye devam edildi.

Muhalefet, teklife tepki gösterirken, 29. maddenin görüşüldüğü sırada Genel Kurul’da alkışlı protestolar başladı. Milletvekilleri “Sansüre hayır!” sloganları attı.

Protestonun sürmesi nedeniyle madde üzerindeki görüşmelere geçilemedi ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar oturumu kapattı.

SOSYAL MEDYADA ‘SUSMAK YOK’ PAYLAŞIMLARI GÜNDEM OLDU

Gazeteciler, siyasetçiler ve muhalifler tek bir ağızdan “Susmak yok” diyerek yasaya karşı çıktı.

susmak-yok-etiketi-twitter-tt-oldu.jpg

Sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

sosyal-medya-sansure-karsi-tek-ses.jpg