Suriye’de acı rapor: Bu kez de deprem yerlerinden etti

Suriye’de de hissedilen Maraş depremleri burada büyük yıkıma neden oldu. Depremlerin yıktığı bölgede 229 bin 747 kişi yerinden oldu. Barınma kapasitesi ise depremzedeler için yeterli değil. Maraş merkezli depremler Suriye’nin kuzeybatısında da hasara neden oldu. Binlerce insanın evi yıkıldı ve resmi verilere göre 3 bin 553 kişi de yaşamını yitirdi. Göç verilerine ilişkin çalışmalar yürüten … Suriye’de acı rapor: Bu kez de deprem yerlerinden etti Devamı »

Eklenme Tarihi: 07 Mar 2023
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 07 Mar 2023
Suriye’de acı rapor: Bu kez de deprem yerlerinden etti

Suriye’de de hissedilen Maraş depremleri burada büyük yıkıma neden oldu. Depremlerin yıktığı bölgede 229 bin 747 kişi yerinden oldu. Barınma kapasitesi ise depremzedeler için yeterli değil.

Maraş merkezli depremler Suriye’nin kuzeybatısında da hasara neden oldu. Binlerce insanın evi yıkıldı ve resmi verilere göre 3 bin 553 kişi de yaşamını yitirdi.

Göç verilerine ilişkin çalışmalar yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü ekipleri, 6 Şubat’taki depremlerin Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ile Halep kırsalında yol açtığı felaketin boyutlarını ele alan bir rapor yayımladı. Raporda, Halep’in Cinderes ve Etarib bölgeleri ile İdlib’in Atme, Keferlusin Harem, Ermeniz, Elmelend ve Salkin bölgelerinin depremlerden etkilenen yerleşimlerin başında yer aldığı belirtildi.

41 BİN 784 AİLE YERİNDEN OLDU Bölgede 1812 binanın yıkıldığı, 3 bin 817 binanın ağır hasarlı olduğu bilgisine yer verilen raporda, 29 bin 660 binanın ise tamire ihtiyaç duyduğu paylaşıldı. Depremler yüzünden söz konusu bölgelerde 229 bin 747 kişinin oluşturduğu 41 bin 784 ailenin yerinden olduğu aktarıldı.

BARINMA KAPASİTESİ YETERSİZKoordinatörlüğün raporunda, depremzedeler için tahsis edilen barınma merkezlerinin sayısı ve kapasitesinin yetersiz kaldığı vurgulanırken, acilen 20 bin çadıra ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Diğer yandan depremzede aileler için hijyen, gıda ve temiz içme suyu gibi temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

‘BİNA HER AN ÇÖKEBİLİR’ Marret Mırsin beldesinde barınma merkezinde yaşayan depremzede Muhammed Deduş, yağmurlu havada hasta kızıyla bir süre sokakta kaldıklarını anlattı.

Deduş, “Geçici barınma merkezindeyim. Evimin duvarları çatladı. Onarılsa bile dönemiyorum çünkü çocuklarım çok korkuyor. Her an bina çökebilir” ifadelerini kullandı.