Tayvan'da 13 katlı bir binada çıkan yangında 46 kişi hayatını kaybetti

Tayvan'da 13 katlı bir binada gece yarısı yangın çıkan yangın 5 saatlik çalışma sonucu söndürülebildi. Yetkililer, 46 kişinin hayatını kaybettiğini ve hastaneye kaldırılan bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Tayvan'da 13 katlı bir binada çıkan yangında 46 kişi hayatını kaybetti
14 Eki 2021 14:00:01

Tayvan'ın güneyindeki Kaoşiong kentinde 13 katlı binada çıkan yangında 46 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı.

Ofis ve meskenlerin olduğu 13 katlı binada, yerel saatle 02.54'te çıkan yangın, ifaiye ekiplerinin çalışması sonucunda 07.17'de söndürülebildi. Ekipler, yangının söndürülmesinin ardından girdikleri binada ilk etapta 9 kişinin cansız bedenini buldu. Binadaki çalışmalarını, yangının söndürülmesinden saatler sonra tamamlayabilen ekiplerin 37 kişinin daha cansız bedenini bulmasıyla yangında hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 46'ya yükseldi.

Yangından etkilenen onlarca yaralı hastaneye kaldırılırken bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yetkililer, binanın yaklaşık 40 yaşında olduğunu ve çökme tehlikesine karşı çalışmaların oldukça yavaş ilerlediğini ifade etti. Yangının birinci katta başlayıp tüm binaya yayıldığını düşündüklerini aktaran yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz