Tevhid Dergisi’nin piknik etkinliğine engelleme

Tevhid Dergisi’nin İstanbul’da organize ettiği piknik etkinliği kaymakamlık iznine rağmen Jandarma’nın müdahalesiyle engellendi. Kaynak: Tevhid Dergisi’nin piknik etkinliğine engelleme

Tevhid Dergisi’nin piknik etkinliğine engelleme
11 Tem 2021 17:43:36

Tevhid Dergisi İstanbul temsilciliğinin düzenleyeceği piknik organizasyonu için gerekli idari bildirimler, usulüne göre yapıldı. Fakat organizasyondan bir gün önce mesire alanına giderek piknik için teknik ve fiziki tertibatı hazırlayan Tevhid Dergisi gönüllülerine hukuksuz bir şekilde müdahale edildi. Çatalca Kaymakamlığı’nın vermiş olduğu resmi imzalı belgeyi hiçe sayan Jandarma ekipleri, hiçbir gerekçe sunmaksızın Tevhid Dergisi gönüllülerinin alanı terk etmesini aksi takdirde zor kullanacaklarını beyan ettiler.

Tevhidgündemi’nin yer verdiği habere göre, dergi yetkililerinin ilçe kaymakamlığınca verilen belgeyi göstermesi üzerine Jandarma “O bizi bağlamaz, o imza kaymakamın imzası değil, kalem görevlisinin imzası” dedi.

Haberin devamında konuyla alakalı şu bilgilere yer verildi:

Bunun üzerine kaymakamlığa giderek, jandarmanın gerekçe sunmaksızın Kaymakamlık iznini tanımadığını söyleyen Tevhid Dergisi yetkilileri ikinci bir şoku da burada yaşadı.  Kaymakamlık görevlisi, dergi yetkililerinin elinden daha önce verilen izin kağıdını çekerek, “Sizin piknik yapmanız yasak, yanlışlıkla izin verdik!” ifadelerini kullandı. Belgenin daha önce çekilen bir fotokopisi olduğu için bu hukuk tanımaz zorbalığı kanıtlamak hiç de zor olmayacaktı ancak asıl mesele bu değildi.

Tevhid Dergisi yetkilileri, Çatalca Kaymakamlığı’nın hukuk ve usul tanımaz, idari personelinin keyfi tutumu ile zaman kaybetmemek adına Silivri ilçesi sınırları içinde bulunan özel bir mülkte piknik yapmak için mülk sahibi ile anlaştı. Pandemi tedbirleri kapsamında bu alanda piknik yapacaklarını mülk sahibi ile birlikte Silivri Kaymakamlığı’na giderek bildirdiler. Silivri Kaymakamlığı personelinin arkadaşlarımızı saatlerce beklettikten sonra “Silivri’deki piknik işlerine Çatalca Kaymakamlığı bakıyor” şeklinde ciddiyetsiz bir tavır sergilemesi ve pikniğe hiçbir suretle izin verilemeyeceğini söylemesinin ardından rotalarını Anadolu yakasına çevirdiler.

Ormanlık alandaki piknik kamu sağlığını tehdit ediyormuş!

10 Temmuz günü Anadolu yakasında bir piknik alanı ile yazılı anlaşma yapılmasına ve hiçbir kanuni engel olmamasına rağmen gece geç saatlerde piknik alanına gelen polis ekipleri, “Piknik yapmanın yasak olduğunu” iddia ederek alanın terk edilmesini talep ettiler. 

1 Temmuz itibarıyla tüm kısıtlamaların kalktığı, piknik, mesire gibi alanların hiçbir sayı kısıtlaması olmaksızın halkın kullanıma açıldığı bu günlerde idari makamların bu uygulamaları, hukukun tamamen rafa kaldırıldığını göstermektedir. Bir hukuk devleti olduğu iddiasındaki Türkiye’de idari makamlar, ister hukuka uygun ister hukuka aykırı olsun, yaptığı her işlemi mutlaka gerekçelendirmelidir. Tevhid Dergisi gönüllülerini engellerken en ufak hukuki bir gerekçe ya da sebep ortaya koyamayan idari makamların bu tutumları "biz dedik oldu" ifadesinin hukukun yerine geçtiğini gözler önüne sermektedir.

Gerekli kurumlardan izin alınmasına rağmen piknik organizasyonumuzu engellemek isteyen kolluk kuvvetleri, Tevhid Dergisi camiasının şehir merkezinden kilometrelerce uzakta piknik yapmasını kamu sağlığı, kamu güvenliği ve kamu barışı için ‘tehlikeli(!)’ bularak müdahalede bulundu ve organizasyonumuz iptal edildi.

Gece yarısı Kaymakama ilçede toplu piknik yasağı kararı aldırdılar

Gece yarısı kaymakamlıktan alelacele alınan bir yazı ile piknik alanına gelen polis ekipleri toplu bir pikniğe izin vermeyeceklerini belirttiler. Söz konusu ilçede pandemi tedbirleri, kamu sağlığı, toplumsal barış gibi piknik ile alakası olmayan gerekçelerle piknik yapmanın an itibariyle yasaklandığı belirtilerek alanın terk edilmesi talep edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz