'Trump Batı'nın yaptığını maskesiz yapıyor, o kadar!'

Batıda Trump'ın mülteci alımına sınırlama getirmesine tepki gösterilmesini ikiyüzlülük olarak niteleyen Nedim Şener, "Trump Batı’nın yaptığını maskesiz gerçekteştiriyor o kadar. Tepki mülteci sevgisinden kaynaklanmıyor" diye yazdı.

'Trump Batı'nın yaptığını maskesiz yapıyor, o kadar!'
30 Oca 2017 11:03:43

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin 2017'de kabul edeceği Suriyeli mülteci sayısını 110 binden 50 bine düşürünce Avrupa medyası ayağa kalktı.

Peki Avrupa'nın mültecilere bakışı nasıl? Sıcak konuyu köşesine taşıyan Posta yazarı Nedim Şener, Avrupa'nın utanç verici politikasını yazdı. Obama döneminde 2016'da ABD'ye 10 bin Suriyeli mülteci kabul edildiğini hatırlatan Şener, kimsenin bu detayı görmediğini yazdı.

Meselenin mülteci sevgisinden çok Trump karşıtlığından kaynaklandığını ifade eden yazar, Avrupa'nın çifte standartına ilişkin olayları köşesinde yer verdi:

MÜLTECİLER DONMA TEHLİKESİ GEÇİRİYOR, HALA KAPIYI AÇMIYORLAR

"Macaristan’da bir kadın gazeteci sınırı geçmeye çalışan Suriyeli’ye çelme takıp, adamı kucağında çocuğuyla yere yuvarladığında herkes olup biteni seyretmişti. O gazeteciye üç yıl hapis cezası verildi ama Macaristan devleti hala Sırbistan sınırında donma tehlikesi yaşayan mültecilere kapıyı açmıyor.

BAKAN MÜLTECİLERE 'BURAYA GELMEYİN' DEDİ

Bunun yanında AB Suriyeli mülteci geçişini önlemek amacıyla Yunanistan ve Makedonya’nın sınırını kapatması için maddi yardımda bulunmuştu. Yunan askerlerinin denizde Suriyeli mültecileri taşıyan lastik botu çengelle patlatması daha dün gibi aklımızda. Hatırlayacaksınız, Belçika Göç Bakanı “Mültecileri denize geri itmeniz yeterli” diye dahiyane(!) bir fikir ortaya atmış, İsveç Göçmen Bakanı, mültecilere “Buraya gelmeyin” demişti.

'MÜLTECİLER GEREKİRSE VURULSUN' DİYEN YİNE BATI

İngiltere mültecileri kırmızı kapılı evlere yerleştirdi. Finlandiyalılar bileklerine plastik bant taktı. Danimarkalılar mültecilerin ziynet eşyalarına el koydu. Almanya İçin Alternatif (AFD) Partisi lideri "Yasa dışı yollarla giren mülteciler gerekirse vurulsun" önerisinde bile bulundu. Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun çizdiği bir karikatürü hatırlayacaksınız; "Göçmenler" başlıklı karikatürde Aylan bebeğin kıyıya vuran cesedini çizmiş "Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?" diye sorup, cevabı da kendisi vermişti: Tacizci…

TRUMP SADECE MASKESİZ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Avrupa Birliği mülteci girişini engellemek için Türkiye ile para pazarlığına oturuyor. Tüm Batı dünyasından fazla mülteci kabul eden Türkiye’ye söz verilen yardım da yapılmıyor. Ama bakıyorsunuz Trump yasak getirince herkes ayaklanıyor, bir anda akıllarına insan hakları geliyor. Trump Batı’nın yaptığını maskesiz gerçekteştiriyor o kadar. Tepki ise mülteci sevgisinden çok Trump karşıtlığından kaynaklanıyor."



0 Yorum

Yorum Yaz